Soubak har skabt et håndboldmirakel

Værten Brasilien har med den tidligere GOG-træner Morten Soubak ved roret overraskende vundet alle sine gruppekampe ved håndbold-VM.

Håndboldtræneren Morten Soubak er ved at udrette små mirakler ved kvindernes VM i Brasilien, hvor han står i spidsen for værterne.

- Hånden på hjertet er hverken sydamerikansk eller brasiliansk håndbold nogen magtfaktor i international håndbold. Så det er et lille mirakel, vi har præsteret, siger Soubak, der tidligere har trænet GOG og FCK.

Brasilianerne har ligesom Danmark vundet alle sine fem gruppekampe og er dermed også klar til 1/8-finalen.

- Indtil videre har vi bare vundet retten til at spille mod nummer fire i gruppe D. Vi har jo ikke vundet noget. Men der er to kampe, så står vi i en semifinale, og det vil være historisk, siger Brasiliens træner, der kom til landet i 2005.

Denne VM-turnering handler ifølge Soubak også om at få brasilianernes øjne op for sporten, som mildest talt ikke fylder meget i medierne sammenlignet med for eksempel fodbold.

- Det betyder også meget, at vi kan præsentere god håndbold og sejre her i vores hjemland. Havde vi vundet de samme kampe i udlandet, havde vi ikke fået nær så meget opmærksomhed.

- Der var ikke mange journalister til vores første kampe, men nu er der fyldt op med pressefolk, der vil tale med mig og spillerne, siger Soubak.

Brasilien, som mandag møder Elfenbenskysten i 1/8-finalen, er aldrig sluttet bedre end nummer syv ved VM i kvindehåndbold.