I det fynske folks tjeneste

Spænd hjelmen: Blærerøvs-udtalelse chokerer på OUH

Melissa Panadevo slog i august hoved voldsomt, da hun væltede på cykel. På OUH måtte de fjerne en af hendes hjerneplader for at give plads til den hævede hjerne.

00:27

Melissa Panadevo væltede sidste år på sin cykel. Hun kæmper stadig med mén derfra.

På Neurologisk Afdeling på OUH ryster de kraftigt på hovedet over blærerøven Mads Christensen, der i Go' Morgen Danmark fortalte, at hans børn ikke skal køre med cykelhjelm efter otte-årsalderen. 

- Jeg har sagt til mine børn, at når man er otte år, så er det slut med cykelhjelm, man ligner en idiot, sagde han i morgenprogrammet søndag. 

Læs også Sygeplejerske til Mads Christensen: Spænd hjelmen!

Mads Christensen mener i stedet, at han lærer sine børn om risikovurdering ved selv at lade dem træffe valget om at spænde hjelmen. 

Udmeldingen chokerer Mads Ravnborg, overlæge på Neurologisk Afdeling på OUH.

- En ting er at tage en risiko for sit eget vedkommende og sige, 'jeg cykler forsigtigt', men når man kommer ud i et område, hvor andre idioter kan køre ind i én og ødelægge éns liv, er det svært at tage hele risikoen på sine egne handlinger, siger overlægen til TV 2/FYN.

Det var netop, hvad der skete, da 54-årige Melissa Panadevo den 8. august sidste år væltede på sin cykel. Hun havde ikke hjelm på. 

00:09

Overlæge Mads Ravnborg mener ikke, at ulykker på cykel udelukkende er ens eget ansvar. Derfor skal man huske hjelmen, mener han. 

Luk video

- Hvis bare, jeg havde haft hjelm på, tænker hun stadig den dag i dag.

Efter ulykken blev Melissa Panadevo opereret på Mads Ravnborgs afdeling. Her fjernede lægerne en hjerneplade på grund af hævelse i kraniet. I dag går Melissa Panadevo fortsat til genoptræning og jobbet som marinebiolog, kan hun ikke længere bestride. 

- Jeg kommer aldrig til at cykle uden cykelhjelm igen, siger hun.

- Jeg synes, det er forfærdeligt, at han kommer med sådan en udtalelse. Skal de lære at tænke fra en hospitalsseng? Er det det, han vil, spørger Melissa Panadevo til blærerøvens udtalelse.

58 børn i alderen 6 til 16 år er siden 2011 og frem til 2015 blevet enten dræbt eller kommet alvorligt tilskade på cykel på Fyn. Det fremgår ikke af Rådet for Sikker Trafiks tal, hvor mange der kørte med cykelhjelm.

  Foto: Jeppe Vestergaard Jensen

 

03:16 Luk video

 

00:07

Se de kontroversielle udtalelser fra Go´ Morgen Danmark

Luk video