I det fynske folks tjeneste

Spansk konkurs rammer fynske fodbolddrenge

Fynske fodbolddrenge mister 200.000 kroner, fordi de havde købt deres billetter hos det konkursramte spanske luftfartsselsskab Spanair.

Sergio Gonzales sammen med drengene fra Brændelinde-Bellinge drengene, da han trænede dem i 2011.

70 børn og voksne fra fodboldklubben Brændekilde-Bellinge Boldklub i Odense skulle i påsken på fodboldskoletur i Madrid. Men den spanske konkurs giver store udfordringer.

- Lige så sent som i den forgangne uge er de sidste brikker faldet på plads, og vi har glædet os til det sidste informationsmøde med alle forældre den 7. februar. På det møde skulle den endelige rejseplan fremlægges. Nu står vi i stedet i en situation, hvor vi desværre har mistet flybilletter til 43 ud af de i alt 70 personer, og selv om vi skulle få dækket disse omkostninger, så koster nye billetter mere end dobbelt så meget, siger Lars Gaarde.

Sidste år var klubben også af sted på fodboldturen til Madrid og Bernabeu, hvor de blev trænet af den tidligere Real Madrid-træner Sergio Gonzalez.

- De penge, vi har skrabet sammen, risikerer nu at ryge direkte ned i det store hul, som Spanair har efterladt. Og endnu værre er, at vi måske ender med at må skuffe børnene, der har knoklet og glædet sig i månedsvis til gensynet med Sergio,« fortæller familien.

Familierne må formentlig indse, at pengene for de 43 flybilletter er tabt. Hvis deres påske skal summe af spansk fodboldinspiration, Real Madrid og El Estadio Santiago Bernabéu, så er det nu yderligere kr. 200.000 kroner, der skal skrabes sammen.