I det fynske folks tjeneste

Sparekassen Sjælland-Fyn brager frem

I en tid hvor bankerne centraliseres i de store byer går Sparekassen Sjælland-Fyn mod strømmen og det giver pote.

Administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn kan præsentere et fremragende første halvår. Foto: Presse

Der er smil på læben og glæde at spore i stemmen hos Lars Petersson, der er administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn. Torsdag præsenterede det fynsk-sjællandske selskab et 1. halvår, der er 25 procent bedre end sidste år. Og der er kommet flere end 3.000 nye kunder alene i 2017. 

Læs også Ny håndboldsponsor: - Vi satser på Odense

- Vi lukker ikke filialer. Vi åbner dem, senest i Langeskov og Nyborg, og det er grunden til, at vi for tiden driver en bedre bankforretning end gennemsnittet, siger Lars Petersson til TV 2/Fyn og uddyber.

- Når vi hører historier om at vores filialer er tomme, så ryster vi opgivende på hovedet, for det er langt fra det, vi oplever. Hver gang vi åbner en ny filial, vælter det ind med kunder.

Vi lukker ikke filialer. Vi åbner dem

Lars Petersson, administrerende direktør, Sparekassen Sjælland-Fyn

De mange filialer har gjort, at kunderne kan blive mødt af en medarbejder og ikke en maskine, mener Lars Petersson. Mange af de nye kunder er kommet fra de store banker og alderen spænder fra 18-80 år.

Tilfredsstillende resultat med stort potentiale

Sparekassen Sjælland-Fyn kan notere en fremgang i alle deres nøgletal, men det er i højere grad en vellykket strategi og ikke sammenlægningen af Sparekassen Sjælland og Sparekassen Fyn, der er skyld i det positive resultat. 

Læs også Odense rykker: Rekordoverskud i Sparekassen Sjælland-Fyn

Sammenlægningen er nemlig kun et halvt år gammel, og derfor er det langt fra den fulde effekt i halvårsregnskabet. Ifølge Lars Petersson vil sammenlægningen af IT-systemet alene betyde en årlig besparelse på 10 millioner kroner.

Og selvom der bliver sparet visse steder i Sparekassen Sjælland-Fyn, er det ikke noget kunderne vil opleve i de 53 filialer. Man vil forsat satse på den offensive filialstrategi, og i andet halvår vil der blive åbnet flere nye afdelinger, så man kan møde kunderne ansigt til ansigt.

Efter halvårsregnskabet er der nu over 150.000 kunder i Sparekassen Sjælland-Fyn.