Spareplan truer teater med lukning

Et af de fire teatre i Teaterhuset skal lukke, hvis politikerne følger kultur- og socialforvaltningens indstilling for besparelser i Odense Kommune. Det betyder, at blandt andet Børneteatret Skægspiren er i farezonen.

-

Et af de fire teatre i Teaterhuset skal lukke, hvis politikerne følger kultur- og socialforvaltningens indstilling for besparelser i Odense Kommune.

Det betyder, at blandt andet Børneteatret Skægspiren er i farezonen.

\"Vi er noget rystet over at læse i avisen i dag, at rådmanden åbenbart vil lukke os,\" siger en tydelig berørt leder af Børneteatret Skægspiren, Karin Kaad.

I torsdagens udgave af Fyens Stiftstidende siger rådmand Jørgen Lund (V):
\"Da Skægspiren kom til, var det fordi, de skulle lave børneteater - og det er de jo ikke længere ene om at gøre. Derimod er der kun en opera.\"

De øvrige tre teatre i Teaterhuset er Den Fynske Opera, Mimeteatret og Gadesjakket.

Det var ikke muligt at træffe rådmand Jørgen Lund (V) torsdag for at få bekræftet, om han allerede har besluttet sig for, hvilket teater han vil lukke. Rådmanden er taget på ferie.

Internationalt Hus igen truet
Også Internationalt Hus i Klostergade ser ud til at miste sit kommunale tilskud. Huset har tidligere været truet af lukning på grund af manglende tilskud fra kommunen. Men med nød og næppe har Internationalt Hus holdt sig gående. I de seneste to år har huset modtaget kommunal støtte. Spørgsmålet er, om huset kan stå imod embedsmændenes forslag.

Internationalt Hus, der er en art kulturhus, får årligt 500.000 kroner fra Odense Kommune.

Tirsdag 18. juni vil politikerne i udvalget diskutere de foreslåede besparelser.