Specialuddannelse til<br> udsatte lærere

Samtlige lærere på Abildgårdskolen får nu en specialuddannelse i konfliktløsning. Det omfattende kursusprogram&nbsp;til de 90 lærere, skal sikrer at lærerstaben bliver bedre til at tackle konflikterne med skolens voldelige elever.

-

Samtlige lærere på Abildgårdskolen får nu en specialuddannelse i konfliktløsning. Det omfattende kursusprogram til de 90 lærere, skal sikrer at lærerstaben bliver bedre til at tackle konflikterne med skolens voldelige elever.


Baggrunden for det omfattende kursusprogram er lærernes mange konflikter med skolens voldelige elever.


Det første hold vil blive undervist her i foråret, og resten af lærerne skal på kursus i løbet af efteråret.


\"Det var ét af vores krav til kommunen under efterårets konflikt. Vi vil have nogen redskaber, så vi bedre bliver i stand til at løse konflikterne. Det får vi nu, og det er vi meget tilfredse med,\" siger tillidsrepræsentant Hanne Jensen fra Abildgårdskolen.


Kurset varer i 2 dage, og undervisningen er strikket sammen i samarbejde med Center for Konfliktløsning. Det er første gang at folkeskolelærere modtager undervisning af denne karakter.


Samtidig med at lærerne bliver uddannet i at løse konflikter bedre, så opretter kommunen en ny obs-klasse på Abildgårdskolen. Skolen skal derfor ansætte fire nye lærere til obs-klassen, der gerne skulle give de øvrige lærere mere tid til skolens elever.


80 procent af eleverne på Abildgårdskolen er tosprogede. I efteråret nedlagde lærerne arbejdet i protest mod de mange konflikter med eleverne og manglende opbakning fra kommunen.