Speedbåd fik problemer: Drenge reddet op af vandet

Våddragter reddede deres liv, siger politiet om to drenge på 17 år, der hoppede i vandet efter motorstop.

En stor redningsaktion i Lillebælt fredag aften er endt med, at to drenge på 17 år nu er bragt i sikkerhed på land. Men havde de ikke haft våddragter på, ville de sandsynligvis have mistet livet, mener politiet.

Drengene var om bord på en speedbåd, der i nærheden af den lille ø Brandsø fik motorproblemer. Ud over de to drenge var der en 14-årig dreng og 34-årig kvinde i speedbåden, der var sejlet ud fra Hejlsminde i Jylland ved 20-tiden.

- Båden får motorstop, og de to 17-årige hopper i vandet. Åbenbart i et forsøg på at trække båden ind til land med et tov. Men de må begge slippe tovet, muligvis på grund af stærk strøm, og forsvinder ud af syne, siger Jesper Fält, vagtchef ved Fyns Politi.

- Vi bliver så alarmeret, og det lykkes heldigvis at redde begge drenge, tilføjer han.

Den ene dreng blev reddet af en helikopter, mens hans kammerat blev samlet op af en gummibåd fra et patruljefartøj.

- Begge drenge havde våddragt på, og det har sandsynligvis reddet deres liv. Vandtemperaturen var kun 11 grader, og båden befandt sig flere hundrede meter fra kysten, siger Jesper Fält, der roser den over to timer lange redningsindsats.

- Den her gang sluttede det lykkeligt, men det er jo ikke altid tilfældet, tilføjer han.

Ud over en redningshelikopter var seks fartøjer fra Søværnet, Dansk Søredningsselskab og lokale beredskaber i Middelfart og Kolding involveret i indsatsen, oplyser Søværnets Operative Kommando.

Desuden deltog to marinehjemmeværnsfartøjer med deres frivillige besætninger i eftersøgningen, oplyser Hjemmeværnskommandoen.

De fire personer i speedbåden er i familie med hinanden.