I det fynske folks tjeneste

Speedway: Nicki kører VM med brækket hånd

En brækket hånd er ikke nok til at holde den fynske speedwaystjerne Nicki Pedersen ude af weekendens tjekkiske Grand Prix.

Nicki Pedersen har ikke siddet på en speedwaycykel siden han for 14 dage siden bragede sammen med engelske Tai Woffinden i det svenske Grand Prix i Göteborg.

Danskeren styrtede voldsomt, og brækkede hånden - men nu skal en specialskinne og bedøvende indsprøjtninger hjælpe Nicki på cyklen.

- Vi ved ikke helt, hvor vi står endnu, men jeg stiller til start og så må vi tage den derfra. Jeg har haft et styr i hånden så eksperterne har kunnet udforme en skinne, der betyder, at jeg kan bruge min venstre hånd til koblingen. Det er selvfølgelig et handicap, men hvis jeg kan tage starterne og finde det hurtige spor, så kan alt ske i Prag, siger Nicki Pedersen.

Skal bruge VM-point

Den forsvarende vice-verdensmester har hårdt brug for pointene for at hænge på i toppen af VM-serien. Og det får nok også speedwaystjernen til at bide tænderne ekstra hårdt sammen i weekenden.

- Hvis jeg ikke stiller til start i Prag, og derved heller ikke henter nogen point, så bliver det svært at hente igen gennem resten af sæsonen. Men hvis farten er i cyklerne på lørdag og banen er jævn, så skal jeg blot bide smerterne i mig, og så tror jeg på et godt resultat, siger Nicki Pedersen.

Nicki Pedersen ligger med 34 point på en foreløbig 5. plads i den samlede VM stilling med kun seks point op til førende Tomasz Gollob. Feltets anden dansker Niels-Kristian Iversen ligger med 26 point på en samlet 9. plads.