Spøgelsesbilist tiltalt for uagtsomt manddrab

En 40-årig københavnsk spøgelsesbilist, der i maj dræbte fire unge fra Middelfart-området, er blevet tiltalt for uagtsomt manddrab og risikerer derfor op til otte år i fængsel.

Det skriver Fyens Stiftstidendes netavis.

Manden er også tiltalt for overtrædelse af færdselsloven, for spirituskørsel og for overtrædelse af straffelovens paragraf 252, som handler om på hensynsløs måde at forvolde fare mod andres liv og førlighed.

Den tiltalte var varetægtsfængslet fra maj og til november, hvor han blev løsladt.

Ulykken kostede livet for et par på 35 og 36 år samt den enes gravide søster og hendes samlever, der var på vej hjem fra et bryllup.

Den 40-årige spøgelsesbilist havde alkohol i blodet, da han frontalt stødte ind i en modkørende bilist og dræbte de fire, der sad i bilen, og et ufødt barn. Ulykken skete på motorvej E45, umiddelbart syd for Skærup Rasteplads ved Fredericia.

Spøgelsesbilisten har erkendt, at han havde været på værtshus aftenen før ulykken, men at han ellers ikke husker, hvad der skete fra midnat og frem til ulykkestidspunktet.

Den 40-årige slap fra ulykken med et ødelagt korsbånd i benet, en brækket underarm, et brækket kraveben, et brækket kæbeben og et flækket øjenlåg og får dermed formentlig ingen varige fysiske mén.