Sporarbejde midt i påsken: Sådan undgår du tog-kaos

Banedanmark laver omfattende sporarbejde i påsken. DSB opfordrer til at rejse tidligt og bruge Rejseplanen.

Når Banedanmark i næste uge påbegynder sporarbejde i flere dele af landet, må togpassagererne indstille sig på både længere og mere besværlige rejser.

Det omfattende sporarbejde betyder blandt andet, at passagerer, der skal krydse Fyn, må køre i togbus fra Slagelse til Fredericia.

Ifølge informationschef i DSB, Tony Bispeskov, bør påskens rejsende forsøge at planlægge deres tur, så de ikke er på farten, mens arbejdet på skinnerne står på.

- Vi ved godt, at det ikke er muligt for alle, men hvis man har mulighed for det, så kan man rejse lige inden eller efter sporarbejdet, siger han til Ritzau.

Arbejdet vil være i gang fra onsdag 1. april klokken 22 frem til mandag 6. april klokken 10.

Dermed kan man med fordel rejse hjem til påskefrokost allerede inden, at helligdagene begynder, og udskyde turen tilbage til anden påskedag.

Derudover oplyser DSB, at kunderne kan holde sig opdateret på internettet.

- Det generelle råd til vores kunder er: Brug Rejseplanen, siger Tony Bispeskov.

Sporarbejdet er lagt i påsken, fordi det ifølge Banedanmark og DSB er det tidspunkt, hvor det generer passagererne mindst muligt.

Det er også forklaringen fra Peter Svendsen, der er trafikdirektør i Banedanmark.

- Alternativet er at lægge det på almindelige hverdage, hvor der generelt er mange flere rejsende, og hvor den effektive rejse er rigtig vigtig. Det er der, hvor man måske skal nå frem til et vigtigt møde og nå på arbejde, siger han og fortsætter:

- Der rammer vi hårdere, både fordi der er flere rejsende, og fordi folk har en mere stresset hverdag. Man er lidt mere fleksibel omkring påsken og kan bedre tilrettelægge sin rejse.

I løbet af påsken vil en rejse fra eksempelvis København til Aarhus eller omvendt ifølge Rejseplanen tage cirka en time længere end normalt.