I det fynske folks tjeneste

Sportschef om Rikke Møller: Ærgerlig fornemmelse med sølv

VM-sølvmedalje var en flot præstation af Rikke Møller Pedersen, men det var alligevel en ærgerlig fornemmelse.

En verdensrekord og en suveræn svømmepræstation af Rikke Møller Pedersen i semifinalen betød, at fredagens VM-sølvmedalje var en smule skuffende, end den ellers ville have været før slutrunden i Barcelona.

- Når man har slået verdensrekord i semifinalen, så er det selvfølgelig en ærgerlig fornemmelse, at det blev til en sølvmedalje, siger sportschef i Dansk Svømmeunion, Mikkel von Seelen.

Han mener dog, at Rikke Møller Pedersen kan være stolt over sine præstationer ved langbane-VM.

- Vi vidste godt, at det ikke var ovre, før finalen var svømmet. Og Efimova er en verdensklassesvømmer og har vist det mange gange.

- Det faldt ud til hendes side denne gang, men det ændrer ikke på, at Rikke kommer herfra med sin første langbane-medalje og en verdensrekord, men man sidder en lille smule med en ærgerlig fornemmelse, erkender han.

Forskellen i finalen i 200-meter brystsvømning var tydelig, for guldvinderen Yulia Efimova vag bagud på de første 150 meter.

- De svømmer på to meget forskellige måder. Russeren kan skifte meget i frekvens - i hvor hurtigt man tager tagene. Hun er lidt mere kraftfuld, mens Rikke mere er den æstetiske og detaljeorienterede svømmer.

- Efimova er lidt bedre til de her temposkift. Det gør, at hun kan flå sig selv forbi Rikke på de sidste 50 meter, forklarer Mikkel von Seelen.

- Efimova lå og sugede sig til Rikke på de første 150 meter, og så havde hun en slutspurt, som hun stolede på kunne få hende forbi Rikke, og det kunne den også i dag, konstaterer han.

Den danske svømmer fra Frem Odense/NTC fik fredag aften fri til at sunde sig oven på det hele.

- Lige i dag skal hun lige have ro på og have lov til at fordøje det hele, forklarer Mikkel von Seelen.