I det fynske folks tjeneste

Spritbilist slipper for tiltale

Retsfølelsen har fået et alvorligt knæk hos 49-årige Helle Møller fra Troense, der sad fastklemt i tre kvarter i sit bilvrag efter at være frontalt påkørt af en spritbilist.

06:50

1 af 2

Det skriver Fyns Amts Avis.

Hun takker skæbnen for, at hun slap fra ulykken med livet i behold, men forstår ikke en afgørelse fra Fyns Politi, der opgiver at rejse tiltale mod spritbilisten.

Den 40-årige mand i bilen med en spirituspromille på 1,2 påstår nemlig, at det slet ikke var ham, der sad bag rattet. Det var derimod en 20-årig kvinde, der selv siger, at hun sad og halvsov på passagersædet i sin julebrandert med en tårnhøj promille på 2,3.

- Vi står uden beviser for, hvem der kørte, da der ikke var vidner til ulykken, og da vi ikke vil dømme uskyldige, må vi lade sagen falde, siger politifuldmægtig Flemming Høj Larsen, Fyns Politi, der dog samtidig beklager det kedelige udfald af sagen.

Helle Møller, der er under revalidering efter ulykken, er nu gået til Statsadvokaten for at få politiet til at genoptage efterforskningen.

- Det er ikke blot for min egen, men for samfundets skyld, at det ikke skal være muligt at slippe for anklage, hvis man blot skyder skylden på hinanden. Så gælder det jo bare om at have en passager med, hvis man kører spritkørsel, siger Helle Møller, der halter på sit ene ben efter en vedvarende hofteskade, til Fyns Amts Avis.

Hun kan desværre intet huske fra ulykken, der skete ved Kværndrup-afkørslen til den midlertidige rute 9 fire dage før jul i 2007.