Stadig flere danskere vælger øko-æg til påskefrokosten

I påsken er der æg på menuen i mange hjem – og en stor del af dem vil være økologiske. Flere og flere danskere vælger nemlig øko-æg, når de handler.

I 2015 blev der solgt økologiske æg for cirka 470 millioner kroner, ifølge tilbagemeldinger fra dagligvarehandlen. Dermed er salget af øko-æg steget med hele 42 procent på fem år, og mere end hver fjerde æg, der bliver solgt i butikkerne i dag, er således økologisk. Det skriver Økologisk Landsforening.

- Danskerne går i stigende grad op i dyrevelfærd, når de handler. Det kommer bl.a. til udtryk i et stigende salg af økologiske æg og udfasning af buræg i en stor del af landets dagligvarebutikker. Danskerne vil vide, at hønen, der har lagt deres æg, har haft gode forhold. Og det kan man være sikker på, når man vælger æggebakken med Ø-mærket, siger markedschef i Økologisk Landsforening, Henrik Hindborg ifølge okologi.dk.

God plads og adgang til det fri

De økologiske høns har adgang til at komme ud i det fri, hvor de kan hakke i jorden med deres næb. Udenfor har de økologiske høns minimum fire kvadratmeter per høne at boltre sig på.

Når øko-hønsene er inde i deres huse med dagslys og højt til loftet, er de ikke spærret inde i bure, men kan frit gå rundt og hakke, sidde på deres pinde og i det hele taget udøve deres naturlige adfærd. Der er god plads i husene, så hønsene ikke begynder at hakke på hinanden.

Oversigt

    Oversigt