Stadig kritik af ambulance-aftale

Når Region Syddanmark fredag over middag skriver kontrakt med firmaerne BIOS og Responce om ambulancekørsel sker det mod Enhedslistens vilje.

Enhedslisten i Region Syddanmark har som eneste parti stemt imod samarbejdet med BIOS og Responce.

Partiet har ikke tillid til, at især BIOS kan løfte opgaven.

Medlem af Regionsrådet for Enhedslisten, Vibeke Syppli Enrum, tror ikke på, at den syddanske ambulancetjeneste kan gøres 600 millioner kroner billigere de kommende 10 år uden at det går ud over service overfor borgerne.

- Når kontrakterne underskrives fredag, sker det uden at Regionen reelt ved noget om specielt BIOS økonomiske formåen, skriver Vibeke Syppli Enrum i en pressemeddelelse, og hun fortsætter:

- Det bliver først klart om 10 dage, så det er ulogisk at skrive under.

Hun frygter, at den store besparelse viser sig at blive hentet ved ringere service overfor borgerne og dårligere forhold for de ansatte, og hun mener, at Regionen bør skrotte hele udbudsforretningen og selv overtage ambulancetjenesten.

Også medlem af Regionsrådet, Karsten Hønge er bekymret.

Organisation bygges op

Selskabet BIOS fra Holland er ikke i tvivl om, at de kan løfte opgaven.

- I dag har vi ansvaret for ambulancekørslen i området Rotterdam-Rijnmond i Holland med 1,2 millioner indbyggere. Vi er vant til at oprerere på et meget konkurrencepræget marked og kan derfor levere ambulancekørsel af høj kvalitet i Region Syddanmark, siger Aad Romijn, COO i BIOS Groep.

Pim van der Boom, CFO i BIOS Groep tilføjer:

- Vi har de seneste år leveret solide resultater og fortsætter i 2014.

Han oplyser desuden, at virksomhedens liste med langsigtede kontrakter blandt andet har ført til, at Rabobank har tildelt selskabet en kreditvurdering, der understøtter selskabets udvikling i Danmark.

Det omfatter også de bankgarantier, som Region Syddanmark har krævet.

Også formanden for det præhospitale udvalg i Region Syddanmark, Thyge Nielsen, tror på BIOS:

- Vi har været omhyggelige med at beskrive den opgave, vi vil have løst. BIOS har fået den, fordi de har fremlagt et meget overbevisende materiale. I sidste ende er det op til BIOS at løfte opgaven, på det høje niveau, de siger, de kan, siger han.

Underskriften af kontrakten, fredag, betyder at BIOS for alvor kan gå igang med at opbygge sin organisation i Danmark med ansættelse af en direktør, aftale med ambulancefolkenes fagforening, 3F, og kommende møder med de opsagte elever i Falck.

BIOS vandt i august 2014 tre af fire enheder i Region Syddanmarks udbud af ambulancekørsel.

  • Planlagt transport af patienter
  • Nødberedskab
  • Transport af vagtlæger

Kontrakten gælder fra 1. september 2015.