I det fynske folks tjeneste

Stakkels kat: Skudt i hovedet med sømpistol

En hjemløs kat fra Ejby er blevet voldsomt mishandlet. Den har fået et søm gennem kraniet, men har det efter omstændighederne godt.

01:27

En hjemløs hankat fra Ejby har fået et søm gennem hovedet. Torsdag bliver den opereret, og så skal den finde et hjem.

1 af 3

Kolding Dyrehospital fik onsdag aften et ubehageligt opkald.

- De ringer fra Falck og spørger, om de kan komme forbi og aflevere en kat, som har et søm i hovedet, fortæller dyrlæge Jeanette Jalving.

- Jeg tænkte, sådan noget sker bare ikke, siger hun.

Katten blev fundet i Ejby af en kvinde, som fik øje på den i tirsdags. Hun opdagede, at der stak et søm ud af hovedet på katten, men hun fik først fat i den om onsdagen.

Hun ringede til Falck, som kørte den på hospitalet.

- Vi fik ham smertedækket og begyndte at behandle infektionen, siger Jeanette Jalving.

Katten er angiveligt blevet skudt i hovedet med en sømpistol. Sømmet har ramt skævt ind i kraniet, men mirakuløst har katten ikke store smerter.

- Det er forbløffende. Den ser ud til at have det rimelig fornuftigt. Han vil snakkes med og går rundt uden problemer. Der er ikke nogle nerver, der virker til at være påvirket af det, fortæller Jeanette Jalving.

Katten er hverken chip- eller øremærket og politiet ved derfor ikke, om katten har en ejer. Men ifølge dyrlægen er den meget tam.

Katten bliver opereret i løbet af torsdagen og får derefter nogle dage på hospitalet til at komme sig.

Derefter skal den have fundet sig et hjem.

- Han er en meget, meget venlig kat, så han bør kunne finde et godt hjem. Ellers kommer han ind på et internat, siger Jeanette Jalving.