Staten freder Fionia-bestyrelse

Bestyrelsen i den kuldsejlede Fionia Bank kan også fremover hæve klækkelige honorarer fra banken til trods for, at selvsamme bestyrelse har nikket ja til udlån til blandt andet ejendomsspekulanter, som nu koster den fynske regionalbank tab i milliardklassen.

Det vækker kritik blandt eksperter i selskabsledelse, skriver dagbladet Børsen onsdag.

Der er nemlig ingen planer om at fjerne bestyrelsen i forbindelse med, at statens afviklingsselskab, Finansiel Stabilitet, nu overtager den fulde kontrol med Fionia Bank.

Det oplyser Henning Kruse Petersen, bestyrelsesformand for Finansiel Stabilitet:
- Vi har valgt en model, hvor bestyrelsen fortsætter suppleret af Jørgen Kristian Jensen (tidligere bankdirektør i Nordea, red.). Den model kan vi godt stå på mål for. Der er ingen planer om nyvalg af bestyrelsen, siger Henning Kruse Petersen.

Fionia Bank holder ordinær generalforsamling 10. marts, hvor bankens bestyrelse skal redegøre for indholdet af aftalen med Finansiel Stabilitet.

Aftalen indebærer blandt andet, at Afviklingsselskabet skyder 1 mia. kr. i ansvarlig kapital ind i banken og overtager stemmeretten på aktierne.

Caspar Rose, professor i selskabsret og corporate governance ved Handelshøjskolen i København, CBS, finder det naturligt, at staten ikke bare ser passivt til, når den tager kontrol med banken, skriver Børsen.