I det fynske folks tjeneste

Statsadvokat ser på voldsom anholdelse

En ellers afgjort klagesag om politivold mod 24-årig mand bliver måske taget op igen på grund af dom fra landsretten.

01:56

Forsvarer Klaus Ewald mener at Statsadvokaten bør rejse en sigtelse for vold mod betjentene

1 af 2

Anklagemyndigheden vil nu overveje, om man skal genoptage en sag, hvor en ung mand klagede over en alt for voldsom betjent fra Fyns Politi.

Den unge mand kom til skade under en anholdelse. En forstuvet arm blev lagt i gips efter mødet med den hårdhændede betjent i oktober 2008.

Hans klage over betjenten blev afvist af Politiklagenævnet, der fulgte en indstilling fra statsadvokat Jan Reckendorff.

Derefter kørte straffesagen mod den unge selv, der var tiltalt for vold mod betjenten. Men forleden frifandt Østre Landsret ham med en opsigtvækkende begrundelse: Nemlig at anholdelsen var ulovlig.

Nu skal klagesagen måske genoptages.

- Vi vil nu undersøge, om landsrettens dom giver grundlag for en ændret vurdering af politiklagenævnssagen, siger Jan Reckendorff til Ritzau.

Desuden har den 24-årige Mazen Jamal Ismails advokat varslet et krav om erstatning.

Advokat Klaus Ewald mener også, at statsadvokaten seriøst må overveje at rejse en sigtelse mod betjenten for vold, oplyser Fyens Stiftstidende.

Betjenten og hans to kolleger ville visitere Ismail for våben ved Vollsmose. Ismail blev væltet om på asfalten, lagt i håndjern og fik et fem timer langt ophold i et venterum på politistationen. I lommen havde han nøgler og en usb-nøgle.

Landsretten har sagt, at Ismail ikke gjorde modstand ved visitationen. Der var ikke grund til at anholde ham. Tjenestehandlingen var ulovlig, og derfor sker der frifindelse for vold mod politiet. Der er heller ikke bevis for, at Ismail overtrådte den almindelige voldsparagraf i straffeloven ved at give betjenten et spark.