Status over morgentrafikken: Sådan kommer du på job

Politiet har igen ophævet advarsler mod at færdes ude, så bruger du bil eller cykel til arbejde, bør det være sikkert. Dog opfordrer politiet til forsigtighed. De offentlige transportmidler kører igen - dog med færre afgange.

På Fyn er advarslerne mod at bevæge sig uden for ophævet, men politiet opfordrer fortsat til, at der køres forsigtigt, da der stadig er mulighed for, at der kan ligge grene og træer på vejene.

Fyns Politi meddeler desuden fredag morgen i en pressemeddelelse, at der på den nye Lillebæltsbro, som nu er åben igen, midlertidig er nedsat hastighed til 50 km/t. Den forventes at vare til fredag aften.

I Odense vil der være risiko for trafikale problemer ved Benediktsgade/Benediktes Plads/Albanigade, hvor der er spærret på grund af risiko for nedfald af metalplader fra en etageejendom. Der kan derfor ikke køres ad Albanigade fra Benediktsgade/Benediktes Plads mod Odense centrum. Der kan dog køres ad Albanigade mod syd (ud ad byen).

Så politiet opfordrer til, at alle kører hjemmefra i god tid, da der vil være ekstra transporttid forbundet med afspærringen.

Togene kører igen - med færre afgange

Fredag morgen kører togene efter en reduceret plan, som ifølge Ritzau ser sådan ud:

- Regionaltogene mellem Odense og Svendborg kører én gang i

timen og standser ved alle stationer.

- Regionaltogene mellem Odense og Fredericia er erstattet af

busser.

Skal du pendle længere er status på togene mellem landsdelene sådan:

- Der kører intercity-lyntog mellem Københavns Lufthavn,

København H og Aarhus H.

- Der kører intercitytog mellem Københavns Lufthavn, København

H og Hobro. Mellem Hobro og Aalborg er intercity- og

intercity-lyntogene erstattet af busser.

- Der kører intercity-tog mellem Østerport, København H og

Esbjerg.

- Der kører intercity-tog mellem Østerport, København H og

Sønderborg.

Busserne er tilbage

Er du en af dem, der plejer at tage bussen på arbejde, ser det ud til at kunne lade sig gøre uden de store problemer. Fynbus meddeler på deres Facebook-side, at busserne langsomt er ved at starte op og ser ud til at kunne køre efter planen. Dog er busserne også påvirket af afspærringen på Albanigade i Odense