I det fynske folks tjeneste

Stem her: Hvor findes Fyns bedste pølsevogn på hjul?

Den klassiske pølsevogn med hjul er blevet et sjældnere syn på Fyn. Derfor vil TV 2/Fyn hylde den gammeldags skinkekutter ved at finde Fyns bedste. Du kan stemme på din favorit her i artiklen.

Klassisk pølsevogn med hjul - dem er der otte af på Fyn. Men hvilken en er den bedste? Foto: Grafik: Niklas Larsen

Café Fodkold. Svineknallert. Skinkekutter. 

Pølsevognen går under mange navne og har været at finde på Fyn i over 90 år. Men gennem de seneste årtier er der er blevet markant færre pølsevogne på hjul i de fynske gader. I dag er der på Fyn kun otte af de rullende vogne tilbage som fast inventar i gadebilledet.

Opdatering

  • 03. dec 2018 kl. 12:00 Afstemningen er nu slut. TV 2/Fyn har efter afstemningens påbegyndelse modtaget henvendelser omkring andre salgssteder på Fyn. Artiklens oplysninger om klassiske pølsevogne på Fyn kommer fra Tulip, Langelænder og Danmarks Pølsehandlerforening, og afstemningen tager udgangspunkt i oplysningerne fra disse kilder.
  • 21. dec 2018 kl. 12:00 Tidligere stod der i artiklen, at der var syv klassiske pølsevogne på Fyn. Det tal er nu rettet til otte, da pølsevognen Foderbrættet i Odense ikke var medtaget i det antal vogne, der blev oplyst fra Tulip, Langelænder og Danmarks Pølsehandlerforening.

 

Der er andre forskellige steder, hvor man kan få hotdogs - for eksempel grillbarer, fastbyggede pølseboder og tankstationer. Men pølsevognen med hjul er ved at være et sjældent syn.

Tilbage i 1970'erne var der på landsplan omkring 800 pølsevogne. I dag er der kun omkring 100 tilbage i gaderne landet over.

Kun otte tilbage

På Fyn er der i dag samlet kun otte pølsevogne, der ruller ud til deres faste plads om morgenen og hjem om aftenen. Det oplyser Tulip og Danmarks Pølsehandlerforening. Derfor vil TV 2/Fyn hylde den klassiske, rullende pølsevogn ved at finde Fyns bedste af slagsen - og du kan være med ved at stemme på din favorit.

Når afstemningen er slut, tester TV 2/Fyn sammen med en hotdogelsker de pølsevogne, som er mest populære blandt fynboerne. 

Opdatering: Afstemningen er nu slut. Resultatet kan du se nedenfor.

Her ser du resultatet af afstemningen. Via Apester

Nedenfor kan du se, hvor på Fyn de otte pølsevogne er placeret: