Stem nu: Vær med til at bestemme, hvad politikerne skal diskutere

Skal Langeland forblive en selvstændig kommune, spørger Henning Rasmussen fra Rudkøbing? Han og tæt på 250 andre fynboer er med til at sætte den politiske dagsorden i deres kommune. Du kan stadig nå at få indflydelse.

Henning Rasmussen på 74 år er bekymret for, om Langeland Kommune overhovedet har en fremtid som selvstændig kommune. Senest måtte byrådet vedtage et krisebudget med besparelser, da der manglede 20 millioner kroner. 

Derfor ønsker han sig, at det kommunale budget bliver sat på dagsordenen, når de lokale politikere for alvor kaster sig ind i valgkampen for at fiske efter hans kryds på stemmesedlen.

- Det har store konsekvenser for os borgerne, hvis budgettet ikke hænger sammen. Lige nu har jeg ikke brug for kommunens hjælp, men det kan komme, og jeg har set gang på gang, at de skærer på børne- og på ældreområdet, når der skal spares, uddyber Henning Rasmussen.

Hans spørgsmål til politikerne er et af de emner, du nu kan stemme på, hvis du vil have indflydelse på, hvad der skal på dagsordenen, når TV 2 Fyn i samarbejde med Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis er værter for den politiske debat i din kommune inden kommunalvalget den 16. november. 

De tre emner, der får flest stemmer, kommer til at tegne den politiske debat til vores fælles valgfolkefest i din kommune.

Valget er en jobsamtale

Det er vigtigt, at de lokale medier på den måde lytter til fynboerne og lader dem være med til at bestemme, hvad der skal på bordet i valgkampen, mener Erik Thomsen, Odense-redaktør på Fyens Stiftstidende.

- Politikerne kalder selv valget for den store jobsamtale, og det er borgerne, der skal ansætte dem. Derfor er det vel kun rimeligt, at de stiller spørgsmålene til politikerne, siger han.

Vær med!

Alene i Odense har 89 borgere sendt deres forslag til, hvad der skal på den politiske dagsorden, til TV 2 Fyn og Fyens Stiftstidende. En del af de emner var Erik Thomsen opmærksom på i forvejen, alligevel kommer de mange henvendelser til at skærpe debatten og gøre den mere nærværende for fynboerne, vurderer han.

- Det er helt almindelige fynboer, der har skrevet til os. De har budt ind med mange nuancer på emnerne. Det kommer til at betyde, at vi kan kvalificere vores politiske debat og stille mere nuancerede spørgsmål til politikerne, forklarer Erik Thomsen.

Forslag

I de fleste fynske kommuner er det måske nok som i Odense kendte emner som; flere varme hænder i ældreplejen, bedre busforbindelser eller hjælp til handicappede, der ikke får den rigtige støtte, du nu kan stemme om.

Henning Rasmussen fra Rudkøbing håber på, at hans forslag bliver stemt ind og dermed debatteret, når valgfolkefesten kommer til Langeland. 

- Nu har jeg gjort mit til, at det kommer på dagsordenen. Alt andet er jo luksusproblemer. Budgettet er nødt til holde, før vi overhovedet kan tale om, hvad pengene skal bruges til, siger han.