Stephanie Lose er ny formand for Region Syddanmark

Venstres regionsrådsgruppe har lørdag valgt at pege på 32-årige Stephanie Lose som afløser for Carl Holst, der træder af som formand efter valget til Folketinget.

- Det er en enig gruppe, der bakker op om Stephanie Lose, siger gruppeformand for Venstres regionsrådsgruppe Thyge Nielsen.

Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Det Radikale Venstre og løsgænger Holger Gorm Pedersen bakker op om Venstres kandidat, hvilket betyder flertal i Regionsrådet bag Stephanie Lose.

- Vi er stolte over at have en kandidat på 32 år med 9½ års erfaring ? heraf langt de fleste som udvalgsformand, og jeg er derfor sikker på, at Stephanie Lose vil kunne løfte opgaven, siger Thyge Nielsen.

Regionsrådet vil på et ekstraordinært møde mandag den 22/6 i forlængelse af det ordinære regionsrådsmøde vælge sin nye formand.

- Jeg er meget beæret over den tillid, som Venstres gruppe og organisation samt de øvrige partier har vist mig. Hvis regionsrådet giver mig opgaven på mandag, vil jeg gå til den med ydmyghed og gåpåmod, siger Stephanie Lose, der sidder som formand for Udvalget for Regional Udvikling.

Venstres regionsrådsformand i Syddanmark, Carl Holst, kom i Folketinget med 12.135 personlige stemmer. Holst flotte stemmetal betød blandt andet, at Peter Christensen, der er Venstres finansordfører, ikke opnåede genvalg.

FAKTA

- Stephanie Lose har været medlem af Venstre, siden hun var 14 år. Hun er vokset op på landet i Sønderjylland og sidder i sin tredje periode i Region Syddanmark.

- Stephanie Lose har to børn og er gift med Jakob Lose, der sidder i byrådet for Venstre i Esbjerg Kommune, hvor han er formand for byens kultur- og fritidsudvalg.