I det fynske folks tjeneste

Stig Rossen: Jeg skulle fedes op

29. november tager Stig Rossen på juleturné, og her vil han samle penge ind til julemærkehjemmenes arbejde.

Stig Rossen synger og samler penge ind til Julemærkehjemmene.

- Jeg var omkring seks år da jeg var på julemærkehjem, men jeg husker faktisk ret mange ting ret tydeligt derfra, og jeg fik jo lejlighed til - i forbindelse med det her samarbejde - at komme til Julemærkehjemmet i Hobro, hvor jeg havde været og var rundt og se det, og det var utroligt så mange minder der væltede frem, det var ret fantastisk, siger Stig Rossen.

Stig Rossen boede på Julemærkehjemmet i Hobro i tre måneder. Men selv om hjemmene, der i år fylder 100, nu er bedst kendt for at hjælpe overvægtige børn, så var det altså ikke grunden til, at lille Stig kom der:

- Jeg blev faktisk sendt afsted, fordi jeg efter et længere hospitalsophold var blevet ret underernæret, så jeg kom faktisk på Julemærkehjem for at blive fedet op. Og som jeg plejer at sige; det er den bedste reklame man kan give julemærkehjemmene. Det virkede jo, og det har holdt til den dag i dag, siger Stig Rossen med et stort grin.

Sms penge til julemærkehjemmene

Under hver af Stig Rossen 24 julekoncerter sættes der gang i en sms-konkurrence, hvor man kan donere 100 kroner til julemærkehjemmene og samtidig deltage i konkurrencen om billetter til næste års julekoncerter.

Dermed hjælper man de 700 børn der hvert år for et ophold på et julemærkehjem.