I det fynske folks tjeneste

Stjal seks tons rustfrit stål

En 4-5 mænd begik lørdag nat indbrud på Hårslev Maskinfabrik og stjal seks tons rustfrit stål til en værdi af omkring 100.000 kroner.

-


Tyvene i arbejde på Hårslev Maskinfabrik

En 4-5 mænd begik lørdag nat indbrud på Hårslev Maskinfabrik og stjal seks tons rustfrit stål til en værdi af omkring 100.000 kroner.

Indbruddet på Hårslev Maskinfabrik fandt sted natten til lørdag. Tyvenen havde skaffet sig adgang til virksomheden ved at klippe hængelåsen over, og tyvene sørgede samtidig for at dække overvågningskameraet til.

Tyvene har formentlig brugt en større lastbil til tyveriet, da der er forsvundet omkring 6 tons rustfrit stål. Politiet formoder at metalpladerne er blevet læsset på lastbilen med håndkraft og tyvene har derfor brugt omkring en time på virksomhedens areal.

Rustfrit stål og andre metaller har en meget høj markedsværdi i øjeblikket, og det er langtfra første gang at tyve går efter jern eller rustfrit stål. Rustfrit stål kan indbringe mellem 7 og 18 kroner pr. kilo.

Politiet opfordrer derfor skrothandlere og genindvindingsvirksomheder til at være opmærksomme på de stjålne varer. Tyvene slap af sted med:

  • 50 plader 3 x 1250 x 2500 mm 
    De stjålne plader ser ud som denne tegning
  • 25 plader 1 x 1000 x 2000 mm
  • pladeafklip samt mindre rester
  • 2 stks. halvfabrikata 12 x 600 x 3000 mm 

Poliitet ved, at mindst 4 mand deltog i indbruddet, og kriminalpolitiet efterlyser derfor personer, der har beskæftiget sig med skrot og har adgang til en stor lastbil. En af mændene var iført en rød hue og en anden var iført en blå  joggingtrøje.