I det fynske folks tjeneste

Stjålne penge blev stjålet igen

Chauffør på plyndret pengetransport tiltrak sig selv politiets opmærksomhed, men nu er pengene væk.

Gerningsmændene har ikke selv fået glæde af de penge, der i december sidste år forsvandt fra en værditransport på Fyn. De blev nemlig stjålet, da de skulle gemmes af vejen.

Chaufføren på pengetransporten sidder i øjeblikket selv fængslet for at planlægge det, som, politiet mener, i virkeligheden er et tyveri. Chaufførens søn har nemlig tilstået svindelnummeret.

Ritzau har fået indsigt i retsbogen fra de ellers hemmeligholdte retsmøder, og det fremgår, at pengene i første omgang blev skjult hos sønnens bedstemor. Men da hans onkel bad om at få dem fjernet, måtte han finde et nyt gemmested.

Sønnen bad derfor et par kammerater om at gemme pengene et nyt sted. Men den ene af dem kunne ikke holde mund og fortalte det videre til sin bror, der til sidst sendte rygtet videre til sønnen af en kendt vaneforbryder.

Og skal man tro chaufførsønnens forklaring, så endte det altså med, at et par af de mange mennesker, der var involveret i hele operationen, stak af med pengene. Den ene af dem skulle angiveligt have købt en Porsche for de penge, der således blev stjålet to gange.

Hvor mange penge, der forsvandt ved tyveriet, vides dog ikke, da Dansk Værdihåndtering, som havde chaufføren ansat, har givet politiet mundkurv på i det spørgsmål.

Chaufføren tiltrak sig selv politiets opmærksomhed, for efterforskerne kunne konstatere, at pengetransporten havde kørt et godt stykke uden for sin normale rute.

Samtidig har politiet fundet ud af, chaufføren, der ellers var kendt for at være samvittighedsfuld, på gerningsdagen var involveret et mindre færdselsuheld, som han ikke indberettede til sin arbejdsgiver.

Efter at have forklaret sig til politiet er sønnen, der som sin far kommer fra Vejle, nu blevet løsladt.