I det fynske folks tjeneste

Støjberg: Ok at politiet ønsker muslimerne glædelig eid

Integrationsministeren vil ikke blande sig i, hvordan Fyns Politi kommunikerer med borgerne.

Eid bliver blandt muslimer regnet for en børnenes fest, og der er masser af slik og gave. Billedet her er fra fejringen i Vollsmose. Foto: Yilmaz Polat / Fynske Medier.

Det faldt Dansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen for brystet, at Fyns Politi ønskede muslimerne god eid-fest på Twitter. Og det gjorde ikke humøret bedre, at den dansk-palæstinensiske socialrådgiver og samfundsdebattør Asmaa Abdol Hamid kaldte det god stil, når politiet ønskede #eidmubarak.

Derfor rejste han i juli spørgsmålet over for integrationsminister Inger Støjberg (V):

”Er ministeren enig med islamisten Asmaa Abdol Hamid i, at det er god stil, når Fyns Politi officielt ønsker muslimerne en god eid-fest?”

Hvilket nu har udløst følgende svar fra Inger Støjberg.

”Jeg mener ikke, at det tilkommer mig at kommentere på, hvordan Fyns Politi vælger at kommunikere med borgerne i politikredsen.”

Eid er den store fest, der afslutter muslimernes fastemåned ramadanen. Den sammenlignes ofte med julen, da det er her at muslimerne samles for at udveksle gaver samt spise et særligt festmåltid. 'Eid mubarak' er den hilsen, der kan sammenlignes med 'glædelig jul'.

 

Også i 2015 sendte Fyns Politi en hilsen til kredsens muslimske medborgere.