I det fynske folks tjeneste

Stoleleg: Ny politigård får ikke plads til alle betjente

En aktindsigt, TV 2/FYN er i besiddelse af viser, at Bygningsstyrelsen har kig på eksisterende bygning til ny politigård.

00:36

Bygningsstyrelsen forhandler på vegne af Fyns Politi om en ny politigård tættere på motorvejen i Odense.

Der bliver ikke en kontorstol til alle, når Fyns Politi i Odense rykker ud af bymidten og ind i en ny politistation tættere på motorvejen.

TV 2/Fyn har søgt aktindsigt i mails fra Bygningsstyrelsen til Fyns Politi, og de viser, at staten kan være tæt på at skrive under på en kontrakt, der sender politiet ud af bymidten og ind i eksisterende bygninger, der skal udvides med 576 kvadratmeter for at have plads til alle. 

Læs også Fyns Politi skal have ny politigård

Den nye station, der er placeret tæt på motorvejen, er på forhånd dimensioneret i underkanten. Der bliver kun etableret 400 arbejdspladser til de 550 ansatte, som bliver tilknyttet stationen, og det skyldes, at der på skift er udekørende betjente, der ikke har behov for en fast kontorstol på den nye station, fremgår det af korrespondancen mellem Fyns Politi og Bygningsstyrelsen.

Det er blandt andet hundepatruljer, færdselspolitiet og kørende patruljer.

I dag sidder efterforskere, anklagere  og politibetjente nærmest på skødet af hinanden i Hans Muhles Gade i en bygning, der ikke længere er tidsvarende.

I forvejen har der været trangt på kontorerne i den gamle politigård, og pladsen er blevet endnu mindre efter, at de lokale stationer i Faaborg, Nyborg og Assens er lukket, og en del af personalet er flyttet til Odense.

Bygningsstyrelsen har afsøgt markedet for byggegrunde, nybyggeri og andre eksisterende bygninger, der kunne egne sig til et fremtidigt lejemål, men er nu dybt inde i forhandlinger med en enkelt bygningsejer.

Hurtigere udrykning

Mens alle på politistationen i Hans Muhles Gade glæder sig til bedre og større forhold, får stationens anklagere længere til arbejde, hvis man rykker ud af byen og tættere på motorvejen.

I dag kan anklagerne hurtigt smutte i retten eller hente kendelser på domhuset i Albanigade.

Til gengæld vil politiets patruljer hurtigere kunne rykke til Nyborg, Assens og Middelfart ved en placering tættere på motorvejen. Det vil også gøre afstanden for anklagerne mindre, når de skal i retten i Svendborg.

Ifølge TV 2/Fyns aktindsigt kommer flytte- og ombygningsomkostningerne til at koste et pænt tocifret millionbeløb.

I hvert fald har Bygningsstyrelsen forsynet Fyns Politi med sine retningslinjer for bygge- og anlægsopgaver over 39 millioner kroner.

Til gengæld sparer man i nærheden af 18 millioner kroner på en ny facadederenovering af den gamle politigård, som Bygningsstyrelsen tidligere har præsenteret Fyns Politi for. Og den renovering ville alene omfatte facacen mod Hans Muhles Gade.

Fyns Politi og Bygningsstyrelsen har i sidste måned haft møder om kravspecifikationer og EU-udbud.

Derfor har TV 2/Fyn heller ikke fået aktindsigt i hele materialet fra Bygningsningsstyrelsen.