Stolt Axelsen: Har aldrig været tættere på Chen Long

Viktor Axelsen smed nerverne midt i andet sæt og var tæt på at slå Chen Long ved finalen i Australian Open.

Badmintonspilleren Viktor Axelsen er stolt over den indsats, som han leverede i søndagens finale ved Superseries-turneringen Australian Open i badminton.

Ganske vidst tabte danskeren med 12-21, 21-14, 18-21 til verdensetteren og verdensmesteren Chen Long, men Axelsen har aldrig været tættere på at slå ham.

- Han er bare for stærk og virkelig stabil, men jeg synes, at jeg er kommet tættere på, og jeg har ikke været tættere på at vinde en kamp mod ham, end jeg er i dag.

- Jeg var virkelig tæt på at kunne ryste ham ret meget til sidst. Jeg er forholdsvis positiv og ser på kampen som en god forbedring fra min side, siger Viktor Axelsen til Ritzau.

Viktor Axelsen tabte første sæt ganske klart med 12-21, og danskeren var bagud med 5-10 i andet sæt, før han fik gang i en superstime og vandt ni point i træk og senere sættet.

- Indtil 5-10 i andet sæt føler jeg mig spændt og ikke så godt tilpas på banen. Efter det finder jeg den følelse, som jeg har haft det meste af ugen, og jeg begynder at tro på, at mine slag kan lykkes.

- Derefter spiller jeg med mere og mere selvtillid og generelt en rigtig god kamp, siger Viktor Axelsen.

Da kampen skulle afgøres i tredje sæt, returnerede Chen Long alt, hvad danskeren sendte over nettet. Samtidig lavede Axelsen enkelte fejl, og det kostede sejren.

- Jeg vidste godt inden kampen, hvor fysisk stærk Chen Long er, og hvor meget han når. Jeg prøvede at styre min egen butik og få ham ud af balance, selv om det er virkelig, virkelig svært.

- Desværre førte det også lidt flere fejl med sig, og det gjorde det på afgørende tidspunkter i dag.

- Jeg tror på det, men jeg mangler lige det sidste til at kunne hamle op med Chen Long. Han laver ikke nogle fejl, og jeg laver nogle dumme på et par vigtige tidspunkter, siger danskeren.

På vej til finalen slog Axelsen både verdensranglistens nummer to og tre, kineseren Lin Dan og danske Jan Ø. Jørgensen.

På grund af forskellige spillestile vil Axelsen dog ikke sammenligne styrkeforholdet mellem Chen Long og de to forfølgere på verdensranglisten, som han selv satte på plads.