Stolt GOG-direktør: - Vi har helt klart en aktie i den her VM-sejr

Det gør Kasper Jørgensen stolt, at Fyn føder håndboldtalenter i stride strømme, og at GOG igennem årene har leveret et hav af spillere til herrelandsholdet i håndbold.

Der står GOG og Sydfyn med store bogstaver på det danske VM-guld.  

GOG-direktør Kasper Jørgensen ramte først dynerne klokken fem i morges efter at have fejret herrelandsholdets VM-sejr hele natten i Stockholm.

- Jeg er træt og glad på Danmarks vegne, på GOG's vegne og alle de spillere, der har været hos i klubben. De repræsenterer klubben på bedste vis, siger en stolt sydfynsk håndbolddirektør. 

Ifølge ham er der god grund til, at han selv deltog i fejringen i Sverige.

For selv om spillerne har ansvaret for at levere en god præstation på banen, mener han også, at GOG har en helt klar aktie i, at Danmark vandt over Frankrig og for tredje gang i træk blev verdensmestre i håndbold.

- I går stod der seks ud af syv mand i offensiven, som alle har været i GOG i løbet af det sidste år, så vi har helt sikkert en aktie i det store arbejde, der bliver leveret på banen, siger Kasper Jørgensen.

Den fynske håndboldånd

Ifølge GOG-direktøren er der flere grunde til, at der er så mange håndboldtalenter med rødder eller forbindelser til Sydøstfyn.

Herrelandsholdet består af flere fynboer, GOG spillere og mange tidligere elever fra Oure kostgymnasium.
Herrelandsholdet består af flere fynboer, GOG spillere og mange tidligere elever fra Oure kostgymnasium.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Både fordi klubben har et strategisk mål om at skabe landsholdsspillere, og fordi de lokalt har et stærkt fællesskab med foreningerne og uddannelsesinstitutionerne, der ligger omkring klubben.

- Vi har et fantastisk samarbejde med skolerne i vores område. Spiller man hos os, kan man få en tryg hverdag, hvor man bor og går i skole, imens man bliver en del af GOG's kultur.

- Det er det, der gør, at vi kan fostre de bedste håndboldspillere i Danmark, forklarer han.

Flere af Danmarks største håndboldspillere har også gået på Oure Kostgymnasium på Sydøstfyn, og her mener sportsleder Johnny Johansen også, at det er trygheden i omgivelserne, der gør at de kan fostre talenter.

- Vi kan samle tingene. Det giver mening for dem at være i vores miljø. Udover håndbolduddannelsen får de også huen på, samtidig med at de bor i et miljø, hvor der er andre der går op i sport, og hvor det er okay at have store ambitioner, siger han.

Sydfynske Simon Pytlick gjorde sig bemærket under sin første VM turnering i håndbold, hvor han scorede 51 gange og gjorde slutrunde debut.
Sydfynske Simon Pytlick gjorde sig bemærket under sin første VM turnering i håndbold, hvor han scorede 51 gange og gjorde slutrunde debut.
Foto: Kacper Pempel/Reuters/Ritzau Scanpix

Fynske all-stars

På landsholdet er der ni spillere, som alle har spillet i GOG, hvor af de syv også har gået på Oure - blandt dem er landsholdets allerstørste profiler Mikkel Hansen, Niklas Landin, Mathias Gidsel og VM-debutanten Simon Pytlick, som stadig spiller i den sydfynske storklub. 

De sidste to fik endda prestigefyldte udnævnelser til årets verdensmesterskaber. Her blev Mathias Gidsel turneringens bedste spiller og topscorer med 60 mål, imens fynske Simon Pytlick blev den eneste dansker, der fik en plads på det prestigefyldte allstar-hold, der hvert år bliver sammensat af Det Internationale Håndboldforbund.

Selv om Kasper Jørgensen efterhånden er ved at blive vant til de fornemme resultater, gør det ham stadig stolt, når klubbens nuværende og tidligere spillere stjæler scenen til de største slutrunder.

- Det er stort at kunne fostre Simon Pytlick, der bare brænder igennem på banen i sit første VM, siger han.

Simon Pytlick, der er opvokset på Thurø, har taget landsholdet med storm under VM, hvor han har spillet ni kampe og scoret 51 mål.

Ifølge ham har den fynske succes med at fostre håndboldtalenter dog at gøre med noget helt andet.