Stolt som en pave efter besøg i Vatikanet

Det var en begejstret energi-, forsynings- og klimaminister, der onsdag forlod Vatikanet efter at have besøgt hos Pave Frans. Lars Chr. Lilleholt var i audiens sammen med EU's klima- og miljøministre.

Paven ønskede at møde de pågældende ministre inden klimatopmødet i Paris i slutningen af året - og det var en begejstret fynsk minister, der forlod dagens møde i Vatikanet.

- Fantastisk oplevelse at være i audiens hos Pave Frans i Vatikanet og personligt takke paven for hans store engagement i kampen mod klimaforandringerne og dedikerede arbejde for at få en global klimaaftale ved COP21 i Paris til december, skriver Lars Chr. Lilleholt på sin Facebookside efter dagens besøg.

- Som "moralsk stemme" og religiøst overhoved for over en milliard katolikker verden over er Pave Frans en vigtig aktør med en unik mulighed for at påvirke en stor del af verdens befolknings syn på klimaforandringerne. Det glæder mig meget, at Pave Frans tager den opgave på sig personligt. Stor respekt, fortsætter ministeren på Facebook.

Udover Lars Chr. Lilleholt deltog også miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen fra dansk side.