I det fynske folks tjeneste

Stor interesse for cykelløbet Fyen Rundt

Antallet af tilmeldte cykelryttere til årets udgave af Fyen Rundt bliver det største i dette århundrede. Arrangørerne forventer at over 1400 ryttere vil trampe Fyn rundt på søndag.

Allerede nu er der 1200 tilmeldte og med forventelig 2-400 tilmeldinger på søndag kommer deltagerantallet op på over 1400.

- Det er det største antal tilmeldte i over 10 år. Det er jo et gammelt løb og en gang for mange år siden var der omkring 1600 tilmeldte. Men i forhold til sidste år, er det en fremgang på 400, siger Steen Poulsen, der er arrangør af løbet og projektleder i Sport Event Fyn.

Kyllingen klar til start

1100 cykelmotionister er indtil nu tilmeldt og elitefelten med blandt andre Michael Rasmussens cykelhold, består af 110 cykelryttere.
 
Eliten skal køre 210 kilometer rundt på hele Fyn, mens motionisterne kan vælge mellem ruter på 28, 75, 110 og 180 kilomter.
 

Fokus på færdselsregler

I år har Fyen Rundt skærpet opsyn med sikkerheden under løbet. Alle motionister skal overholde færdselsreglerne og cykelhjelm er påbudt.
 
- Vi har de senere år haft nogle supermotionister, der har kørt som eliten. Det har heldigvis ikke ført til ulykker, men vi har fået en del henvendelser på at nogle ryttere ikke har overholdt færdselsreglerne, og det vil vi gerne indskærpe at alle skal, siger Steen Poulsen.

På søndag vil området omkring Bolbro og Odense Stadion være afspærret for trafik og enkelte busruter har fået ændret deres ruter. De første ryttere sendes afsted klokken 8.00.

Læs mere om Fyen Rundt her