I det fynske folks tjeneste

Stor interesse: OB melder tæt på udsolgt til vigtig kamp

Lørdag eftermiddag krydser OB og Brøndby IF klinger på Odense Stadion. Odense Boldklub melder ud, at der allerede er solgt over 14.000 billetter.

Over 14.000 har sikret sig billet til OB's kamp mod Brøndby IF. Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Lørdag er en vigtig dag for OB-fans og -spillere. Med en sejr over Brøndby i dagens kamp, kan man bringe sig op på den eftertragtede tredjeplads, der giver direkte adgang til at spille i Europa.

Det kræver dog, at Esbjerg FB ikke vinder deres kamp mod FC Midtjylland. 

Vigtigheden kan ses på antallet af solgte billetter. Ifølge OB's hjemmeside har mere end 14.000 sikret sig en billet. Dermed nærmer man sig stadionrekorden, som blev sat 13. maj 2009, hvor "striwerne" vandt over og FCK. 

Dengang var der 15.486 tilskuere til en dramatisk kamp, der endte 3-2 til fynboerne. 

Sæsonens sidste kamp

OB har på nuværende tidspunkt 52 point. Med en sejr kan de overhale Esbjerg og tage tredjepladsen. Det sker vel at mærke kun, hvis vestjyderne enten taber eller spiller uafgjort i deres kamp mod FC Midtjylland, som spilles på samme tid. 

Taber OB derimod, vil Brøndby også komme op på 52 point. Det vil betyde, at Brøndby overhaler OB, da Brøndby har en bedre målscore. 

Læs også GOG vinker farvel til kæmpetalent i 2020

Øget interesse

De 14.000 er væsentlige mere, end hvad der normalt kommer til OB's kampe. Gennemsnittet i år har været 6.488 tilskuere, men det er stadig en stigning på 24 procent i forhold til sidste år. 

Til forårets kampe mod henholdsvis FCK og Brøndby har der været over 11.000 på Odense Stadion. 

Kampen fløjtes i gang klokken 17, men inden vil der blive taget afsked med de to spillere Sten Grytebust og Rasmus Festersen. Grytebust skifter efter sæsonen til FCK, mens Festersen indstiller karrieren. 

Derudover vil der blive taget afsked med Christen "Doc" Villberg, som har været klublæge i ikke mindre end 47 år. 

Læs også Optimistisk Brøndby-træner: OB havde nok afskrevet os