Stor interesse for vielser i det fri

Efter af biskopperne for godt et år siden åbnede for et forsøg med kirkelige vielser uden for kirkens rum, er det strømmet ind med ansøgninger.

Biskopperne besluttede 23. april 2013 at åbne for et to-årigt forsøg med kirkelige vielser uden for det kirkelige rum, og siden er der givet tilladelse til 33 vielser uden for kirkens rum på Fyn.

Hidtil kunne kirkelige vielser kun foregå andre stedet end i et kirkerum, hvis en af parterne var ramt af livsfarlig sygdom. Men efter de nye regler kan et brudepar blive kirkeligt viet i det fri, hvis de har særlige tilknytning til et bestemt sted.

Det er frivilligt for præsterne, om de vil foretage en kirkelig vielse uden for kirken.

Viet i skov

Else Marie Phillip og Frank Mortensen fra Langeskov siger i dag ja til hinanden ved en lille skov.

- Det er en skov, der har betydet meget for min opvækst og et sted, hvor min mor stadig bor, fortæller Frank Mortensen

Præsten, Lone Wellner Jensen, var med på ideen, og biskop Tine Lindhardt har godkendt ansøgningen om at blive viet uden for kirkens rum.

En organisten spiller på kirkens transportable klaver, og kirkesanger og kirkekor har indvilget i at deltage.

En naturlig forlængelse af friluftsgudtjenester

Biskoppen for Fyn, Tine Lindhardt ser vielser uden for kirkens rum i forlængelse af, at man mange steder er begyndt at holde friluftsgudstjenester.

- Derfor synes jeg, at det er naturligt, at kirken kan imødekomme brudepar der gerne vil giftes kirkeligt - med salmer, prædiken, præst og velsignelse - men uden for kirkens rum. Selvfølgeligt skal det ske på en måde så det kirkelige og evangeliske står klart, og det er jeg sikker på sker, siger Biskoppen for Fyn, Tine Lindhard til fyensstift.dk

På Fyn er der omkring 850 kirkelige vielser om året.

Læs mere her