Stor minkjagt ved Assens

Mere end 7000 mink blev mandag aften sluppet fri af ukendte gerningsmænd på en minkfarm ved Assens. I dag gik jagten ind på de undslupne dyr.

Bevæbnet med net, fælder og jagthunde blev der i dag kæmpet for at indfange de mange mink, der mandag aften blev lukket ud fra minkfarmen i Torup ved Assens.

- Det er jo det værste mareridt man kan forestille sig at vågne op til, fordi det er jo det, man har arbejdet med i flere år, som der er nogen, der har ødelagt på et kvarter eller en halv time, siger minkavler Bjarne Jørgensen.

Gerningsmændene har enten været mange eller har taget sig god tid, for alle minkfarmens bure var tomme.

Alle er tabere

Hvis det er dyreværnsaktivister, der står bag, må missionen siges at være slået fejl. Samtlige mink bliver aflivet.

- Alle er jo tabere i sådan en situation her. De mink, der kommer ud og dør af sult i naturen er tabere, og de naturlige dyr er tabere, fordi mink er et rovdyr. Og alle de mink vi har fanget har været udsat for voldsom stress, så dem er det også synd for, siger formanden for Dansk Pelsavlerforning Tage Pedersen.

Udover en sigtelse for hærværk kan gerningsmændene derfor også blive straffet for dyrplageri.

- I og med man har lukket dyrene ud og det har haft konsekvens, i kraft af, at dyrene er blevet stressede og man har måttet aflive dyr her, jamen så kan det også føre til, at vi finder en overtrædelse af dyreværnsloven, siger vicepolitikommissær Børge Hemmingsen.