Stor ny cykelturnering i Odense

For første gang skal elever i ottende klasse lære at blive bedre cyklister på Odense Cyklebane, og forhåndsinteressen har været overvældende.

En ny turnering for ottende klassetrin på Odense Cyklebane skal gøre de lidt større børn til bedre cyklister. GF Fondens Skoleturnering følger op tidligere turneringer for sjette og syvende klassetrin.

- Vi er helt overvældede over interessen fra de odenseanske skoler, for pladserne er blevet fyldt op på rekordtid, siger Allan Poulsen fra Cykling Odense.

- Når eleverne kommer i de ældste klasser, oplever vi ofte, at de gode cykelvaner går fløjten. Det er problematisk, for det er netop i den periode, hvor de unge menneskers risiko for at komme til skade i trafikken øges. Derfor er det rigtig glædeligt, at flere og flere skoler får øjnene op for den lidt ældre gruppe skoleelever, fortsætter han.

Der køres ni indledende runder, hvor der kan deltage fire klasser per gang. De fire bedste klasser efter de indledende runder en finale om mesterskabet, hvor der er pokaler og medaljer.

De deltagende skoler er alle fra Odense kommune, bortset fra Aarupskolen og Glamsbjergskolen i Assens Kommune, der har fået plads på såkaldte wildcards. Der er finale i turneringen den 13. oktober. Torsdag 18. august kl. 10 lyder startskuddet, og 900 elever fra 36 ottende klasser deltager.

GF Fondens Skoleturnering støttes af Odense Kommune og Danmarks Cykle Union.