Stor søgning om julehjælp

Det strømmer ind med ansøgninger om julehjælp. Her godt et døgn før fristen udløber har 1000 flere end sidste år søgt julehjælp hos Frelsens Hær.

Sidste år modtog Frelsens Hær i Odense i alt 750, ansøgninger, og her godt et døgn før fristen udløber, at antallet af ansøgninger tæt på 700.

- Vi ved af erfaring, at der kommer rigtig mange ansøgninger i sidste øjeblik, så meget tyder på, at sidste års rekord bliver slået, siger informationschef Lars Lydholm fra Frelsens Hær.

Hos Frelsens Hær i Odense består julehjælpen af gavechecks på mellem 400 til 1000 kroner til nogle af butikkerne i byen.

Hvor mange, der kan få hjælp afhænger af, hvor meget Frelsens Hær får samlet ind. I øjeblikket er organisationen i fuld gang med at finde sponsorer og samle ind på gader og stræder, så alle kan få julehjælp.

Udover dårligt stillede danske familier er der nu også andre nationaliteter blandt ansøgerne. Nogle af flygtningene, der er kommet er blandt ansøgerne, og de kommer i betragtning på samme vilkår som alle andre, fortæller Frelsens Hær.

Sidste år uddelte Frelserns Hær julehjælp til godt 8000 personer.

Dansk Folkehjælp forventer også flere ansøgere

Dansk Folkehjælp forventer, at op til 20 procent flere i år vil søge julehjælp sammenlignet med sidste år. I alt giver det op mod 15.000 henvendelse omkring julehjælp fra fattige familier.

- På baggrund af de mange ansøgninger om julehjælp, vi indtil videre har modtaget hos Dansk Folkehjælp, kan vi se at behovet for julehjælp i den danske befolkning er meget stort. Derfor håber vi at mange vil støt-te vores indsamling, så vi kan uddele julehjælp til flest muligt, siger generalsekretær i Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem i en pressemeddelelse.

Dansk Folkehjælps julehjælpspakke består af købmandsvarer for 500 kroner et gavekort til Fætter BR på 500 kroner og et gavekort til Sportsmaster på 500 kroner.

Også Røde Kort, Mødrehjælpen og flere andre organisationer uddelser julehjælp.