I det fynske folks tjeneste

Stor tv-serie til Fyn

Sydfyn skal danne rammen om optagelserne til en ny stor dramaserie på DR, der skal følge op på Borgen og Forbrydelsen.

01:04

1 af 2

Optagelserne til dramaserien "Arven efter Veronika" begynder i september og projektet vækker glæde hos FilmFyn.

- Det er den første store TV-serie, vi får til Sydfyn, og det er et fantastisk spændende projekt, som vi ser meget frem til, fortæller Bo Damgaard, der er direktør i FilmFyn.

FilmFyn har investeret i serien, der udspiller sig på Sydfyn. Trine Dyrholm og Jesper Christensen er blandt andre på den stjernebesatte rollelisten. Den svenske skuespiller og instruktør Pernilla August instruerer de første tre afsnit.

De sydfynske område vil i følge FilmFyn direktøren blive meget synligt i serien.

- En film bliver set af nogle hundredtusinde, men DRs dramaserier bliver set hver søndag af over en million danskere. Så det betyder rigtig meget for for Fyn og Sydfyn, siger Bo Damgaard.

Serien handler om den internationalt anerkendte kunstner Veronika Grønnegårds liv og hendes fire børn. Efter hendes død bliver de samlet for at gøre arven efter hende op.

Hvad der for de fire søskende skulle have været en hurtig og smertefri bodeling, bliver begyndelsen på en rejse ind i hemmeligheder, løgne og fortrængte sandheder. Det vender op og ned på deres liv, og tvinger dem til at se på både hinanden og dem selv med nye øjne.

Serien er et moderne familieportræt. Et drama om '68 generationen og deres børn. Det centrale karaktergalleri udgøres af skuespillerne Trine Dyrholm, Jesper Christensen, Kirsten Olesen, Mikkel Boe Følsgaard, Lene Maria Christensen, Carsten Bjørnlund, Marie Bach Hansen, Anette Katzmann, Jens Jørn Spottag, og Kenneth Christensen.

Seriens hovedforfatter er Maya Ilsøe. Hun er er uddannet fra Den Danske Filmskole i 2003, og har tidligere stået bag DRs julekalendere Absalons hemmelighed fra 2006 og Pagten fra 2009.

Optagelserne til serien, der bliver indspillet delvist på Fyn, indledes 17. september.