I det fynske folks tjeneste

Store konfirmationsdag blev fejret i hvide kjoler, hættetrøjer og blandt vilde dyr

Fredag trådte en lange række fynboer ind i de voksnes rækker i kirker rundt om på øen

00:24

Store Bededag var store konfirmationsdag - også på Fyn. I videoen herover har TV 2's fotograf været ude ved Vissenbjerg Kirke, hvor de unge - iført hvide kjoler, jakkesæt og for i hvert fald en enkelt konfirmands vedkommendes Addidas-hættetrøje og shorts -  kunne marchere ind sammen med præsten. 

Efterfølgende skulle de så ud og fejre deres indtræden i de voksnes rækker. Og mens gamle traditioner fejres, kommer der også nye muligheder til. Det er for eksempel blevet muligt at fejre sin konfirmationsfest blandt vilde dyr i Odense Zoo. Det gjorde Katrine Brolykke Madsen i går.

04:06 Luk video

- Meget sjovt med dyrene, og at man kan gå rundt mellem dem, fortæller hun fra festlokalerne med udsigt til havens kænguruer.

Det har været muligt at holde konfirmation i Odense Zoo i ti år, og flere må stå på venteliste i tre år eller mere for at kunne få lokalerne.

- Det har noget med omgivelserne at gøre, og så helt klart fordi vi rummer børn. De folk, der elsker at være i zoo, elsker dyrene og naturen, de vil gerne være her, siger Helle Villesen, der er daglig leder af spisestederne, Odense Zoo.

- Vi kan give dem en anderledes oplevelse, og så er det heldigt, at vi også kan give dem en god fest, fortsætter hun.

Og forældrene til dagens zoo-konfirmand er glade for, at de valgte en dyrisk løsning på datterens store dag.

- Dejligt afslappende at være herude, folk kan gøre, hvad de har lyst til. De kan gå ud i haven. Det har været en dejlig dag, siger Allan Brolykke Madsen.