I det fynske folks tjeneste

Store rejsedag igang

Både tog- og biltrafikken, som primært går fra øst mod vest henover Fyn, glider pænt på årets store julerejsedag.

Lillejuleaften er årets store julerejsedag, og onsdag formiddag begynder DSB at kunne mærke de ekstra passagerer, fortæller trafikinformationschef hos DSB Tony Bispeskov til Ritzau.

- Det kører rigtig fint, og det er nu, at vi for alvor begynder at mærke kunderne, siger han og fortæller, at det indtil videre forløber helt efter planen:

- Der er grønne tog. Det vil sige, at togene kører til tiden, siger han.

Tony Bispeskov fortæller, det er fra klokken 9 og frem til klokken 16, at det er mest travlt på landets stationer.

- Folk vil gerne frem til jul. Men det skal være inden aftensmaden, og derfor er det primært her fra 9 til 16, at der er størst aktivitet, siger han.

I dagens anledning har DSB sat 150 ekstra medarbejdere ind på de største stationer rundt omkring i landet. De står blandt andet på Københavns Hovedbanegård, Odense Banegård og Aarhus Banegård.

- Julehjælperne kan man spørge til råds, hvis man har brug for det. Men de hjælper også med lige at give et nap med til at få de sidste pakker med om bord, så vi også stadig kan blive ved med at køre til tiden, siger han.

Det er primært fra Sjælland mod Fyn og Jylland, at folk rejser med tog i dag, fortæller Tony Bispeskov.

Det gælder også for dem, der har valgt at tage bilen hjem til jul, fortæller vagthavende ved Vejdirektoratets Trafikcenter Mette Nedergaard.

- Det er ned over Køgebugtmotorvejen, hen over Vestmotorvejen mod Storebæltsbroen og så hen over Fyn, at vi vil se det meste trafik. I Jylland er det strækningen mellem Kolding og Aarhus i begge retninger, som er mest presset, siger hun.

 På vejene glider trafikken onsdag formiddag rigtig pænt.

- Der er masser af plads mellem bilerne på alle de store motorveje, hvor vi ellers havde forventet tættere trafik på nuværende tidspunkt.

- Det tyder på, at man kan komme hurtigere frem til sin juleferie, end vi i første omgang havde forestillet os, siger hun.

Det skyldes blandt andet ifølge Mette Nedergaard, at mange gik på juleferie fredag, og trafikken har derfor fået lov til at fordele sig.

Hun forventer, at der vil være flest biler på vejene omkring middag og frem mod klokken 18.