I det fynske folks tjeneste

Storebælt skal betale ny bro

Oppositionen i Folketinget opgiver at finde penge fra Femern-forbindelsen og vil i stedet tage pengene fra Storebæltsforbindelsen.

Oppositionen skifter nu kurs i striden om, hvordan en ny Storstrømsbro skal betales.

Venstre, Konservative og Liberal Alliance har erkendt, at pengene til broen ikke kan findes i Femern-forbindelsen.

- Vi har noteret os, at regeringen ikke kan acceptere dette forslag. Omvendt må vi gentage, at vi ikke kan acceptere regeringens forslag til finansiering via Infrastrukturfonden, skriver de tre partiers trafikordførere i et fælles brev til transportminister Henrik Dam Kristensen.

I stedet bakker partierne nu op om et forslag fra Dansk Folkeparti om at finde de knap fire milliarder kroner til broen i Sund & Bælt, der blandt andet driver Storebæltsbroen.

Det kan ske på baggrund af den gunstige økonomiske udvikling for Storebæltsbroen, skriver partierne i brevet, som DR Nyheder er i besiddelse af.

- Der er rekordagtig trafik på Storebæltsbroen. Der kører rigtigt mange biler over, lyder begrundelsen fra Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen.

Han mener, pengene til Storstrømsbroen kan findes, uden at bilisterne skal af med mere i Sund & Bælts betalingsanlæg.

En finansiering af Storstrømsbroen vil blot betyde en længeretilbagebetalingstid, vurderer han.

De tre oppositionspartier har dog bedt om en konkret vurdering af robustheden af økonomien i Sund & Bælt.

Transportminister Henrik Dam Kristensen har tidligere udtalt sig kritisk om muligheden for at finde bro-penge i Sund & Bælt.