Storebæltsbroen lukkede: Person ville springe ud

Den redningsaktion der lørdag lukkede Storebæltsbroen helt i fire timer skyldes en anmeldelse om, at en person ville springe ud fra broen, oplyser politiet.

Opdatering
Kort før klokken 20.00 meddeler Vejdirektoratet, at Storebæltsbroen er helt genåbnet i begge retninger. Vejdirektoratet advarer dog samtidig om, at der fortsat er forlænget rejsetid, men at man forventer, at trafikken er normal midt på aftenen.

Den redningsaktion, som lørdag morgen betød, at Storebæltsbroen måtte lukkes, skyldes en anmeldelse om, at en person ville springe ud fra højbroen.

Det oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Klokken 16.40 lørdag eftermiddag lykkes det for politiet og personale i psykiatrien at sikre personen.

Politiet forventer at genåbne broen helt inden for kort tid.

Politiets forhandlere var løbende i dialog med personen på højbroen, blandt andet assisteret af personale fra Psykiatrien i Region Sjælland.

Politiet har desuden haft assistance til indsatsen i form af redningskøretøjer, redningsbåde og redningshelikopter. Blandt andet deltog fartøjet MHV 801 Aldebaran og dets besætning, som er hjemmehørende i Kerteminde, i aktionen.

I fire timer kunne bilister lørdag formiddag og hen over middag ikke passere Storebælt. Kort efter klokken 13.00 blev der lukket op for både øst- og vestgående trafik i det ene spor, men grundet den store ophobning af trafik blev køen kun langsomt afviklet.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyste i forbindelse med den delvise åbning, at politiindsatsen på broen fortsat var i gang.

Lukningen skabte lange bilkøer på begge sider af bæltet, og politiet skriver på Twitter, at bilisterne må væbne sig med en vis tålmodighed, da det vil tage noget tid at afvikle køen.

Livslinjen