Storebæltsbroen skulle sælges til USA

Bestyrelsen for Storebæltsforbindelsen havde indtil i sommer konkrete planer om at sælge Storebæltsforbindelsen til et firma i USA. Det skriver Bladet Børsens Nyhedsmagasin mandag. Planerne blev kategorisk afvist af trafikministeren.

Salgside kostede formanden jobbet

Bestyrelsen for Storebæltsforbindelsen havde indtil i sommer konkrete planer om at sælge Storebæltsbroen til et firma i USA. Det skriver Bladet Børsens Nyhedsmagasin mandag. Planerne blev kategorisk afvist af trafikministeren.

Da Michael Christiansen i oktober blev fyret som formand for Sund & Bælt A/S, var årsagen de fremskredne planer om at sælge Storebæltsbroen til et amerikansk firma. Michael Christiansen plan var at sælge broen for derefter at leje den af de amerikanske investorer. En transaktion, der kunne have sparet broselskabet for halvanden milliard kroner og forkortet afbetalingsperioden væsentligt.

Men politikerne kunne ikke lide ideen om at sælge en af Danmarkshistoriens største bygningsværk. I følge Børsens Nyhedsmagasin var salgsplanerne den væsentligste årsag til, at Michael Christiansen blev afskediget som bestyrlsesformanden for Sund & Bælt A/S.

Hvis politikerne var gået med på salgsideen var næste salgsobjekt formentlig blevet Øresundsbroen.