Storebæltsbroen ventes genåbnet klokken 22

De to lillebæltsbroer lukkede klokken 19. Få minutter efter lukkede broer syd for Fyn på grund af stormen.Storebæltsbroen blev lukket klokken 20.

Det oplyser Fyns Politi og Vejdirektoratet.

Stormen, der er på vej ind over Danmark, kan give vindstød af orkanstyrke, og det gør det farligt at færdes på broerne. Derfor spærres broerne for al biltrafik i begge retninger. 

Få minutter efter lukningen af de to lillebæltsbroer lukkede Svendborgsundbroen mellem Svendborg og Tåsinge og Langelandsbroen fra Siø til Langeland. Storebæltsbroen er ligeledes lukket for biltrafik på grund af stormen Gorm, men ventes genåbnet omkring klokken 22. Der er ingen meldinger om hvornår Lillebæltsbroerne bliver åbnet for biler.

Togtrafikken er ikke påvirket af brolukningerne, oplyser DSB. Der kører fortsat tog over Lillebælt og Storebælt.

Bilister på jyllandssiden, som er blevet forhindret i at komme over lillebæltsbroerne på grund af lukningen, kan køre til Erritsø Fritidscenter på Krogsager 40 i Fredericia, oplyser Sydøstjyllands Politi.

På grund af brolukningerne er der oprettet et særligt beredskab, med deltagelse af blandt andet Hjemmeværnet, der skal sikre, at borgerne kan få lægehjælp. 

Det gælder blandt andet lægehjælp til borgere på Tåsinge og Langeland, hvor det på grund af brolukningerne ikke er muligt at komme til Fyn.

Fyns Politi kan ikke sige noget om, hvornår broerne kan åbne igen.