Nedsat hastighed på broerne: Trafikændringer flere steder på Fyn

En storm forventes at ramme Danmark i løbet af søndag, og allerede fra morgenstunden frarådes kørsel med vindfølsomme køretøjer på Storebæltsbroen.

Opdatering
Clock09. feb 2020, kl. 09:33
På Lillebæltsbroen fraråder man nu også at krydse med vindfølsomme køretøjer.
Clock09. feb 2020, kl. 12:13
Hastighedsbegrænsningen er sat ned til 50 kilometer i timen på Storebæltsbroen.
Clock09. feb 2020, kl. 16:01
På både Storebæltsbroen og Lillebæltsbroen er der søndag eftermiddag indført hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen.
Clock09. feb 2020, kl. 18:38
Kørsel på Langelandsbroen med vindfølsomme køretøjer frarådes.

Voldsomt blæsevejr med vindstød af storm- og orkanstyrke raser søndag over Danmark, og dagen igennem har det fået konsekvenser for trafikken flere steder. 

På Storebæltsbroen fraråder man, at vindfølsomme køretøjer krydser broen. Samtidig er hastighedsbegrænsningen sat ned til 50 kilometer i timen. Det skriver Sund & Bælt på Twitter.

Anbefalingen varer indtil videre til klokken 23.00 søndag.  

Stormen, der forventes at kunne give stormstød af orkanstyrke flere steder i Danmark, blæser fra syd og sydvest, hvilket betyder den blæser på tværs af broen. Når vinden er stækest kan det betyde, at broen lukker. 

På Lillebæltsbroen advares der ligeledes om kraftig blæst. Her frarådes det også at krydse i vindfølsomme køretøjer. 

I Marstal på Ærø er man også forberedt på stormen.

ÆrøXpressen, der sejler mellem Marstal og Rudkøbing, har aflyst flere afgange. Afgangene fra Marstal klokken 16.30 og 18.30 og fra Rudkøbing 17:30 og 19:30 er alle aflyst, fordi man forventer hård vind. 

Også i den anden ende af øen, betyder stormen aflyste afgange. Således er de tre afgange fra Søby til Fynshav klokken 12:20, 16.00 og 19:10 alle aflyst. De tre afgange den modsatte vej klokken 13.40, 17:20 og 20:30 er også alle aflyst.

Afgangene mellem Bøjden og Fynshav er også aflyst søndag eftermiddag. Sidste afgang fra Fynshav er klokken 10, mens sidste afgang fra Bøjden er klokken 11. 

Stormen har endnu ikke budt på ændringer i sejlplanen for færgen, der sejler mellem Ærøskøbing og Svendborg.  

Træer vælter 

Også på land er der grund til at udvise ekstra forsigtighed i trafikken. Fyns Politi skriver på Twitter, at træerne vælter, og at flere end ti træer er styrtet i det voldsomme vejr. 

Til TV 2/Fyn oplyser vagtchef Hans Jørgen Larsen, at ingen af træerne på nuværende tidspunkt påvirker trafikken på motorvejene og de større veje på Fyn. 

Trafikanter opfordres til at udvise forsigtighed.