Stormflodsrisiko på Fyn: - Områder ved fjorden ligger meget lavt og er meget udsatte

Odense Fjord er mest udsat, når nordenvinden tirsdag aften ventes at bringe stormflod med sig.

Knap har stormen og de forhøjede vandstande lagt sig, inden nye varslinger fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) beretter om risiko for stormflod ved flere danske kyster.

 

 

De forhøjede vandstande forventes at begynde tirsdag aften og fortsætte gennem natten.

Vandstigningerne vil ramme hårdest ved Odense Fjord, der kan se frem til en forhøjet vandstand på næsten 150 centimeter.

Derudover ventes en forhøjet vandstand ved kysterne i den sydvestlige del af Kattegat, i Storebælt og den nordlige del af Lolland, hvor den kan komme op på mellem 125-140 centimeter over den normale vandstand.

- Jeg tror nok, at 140 centimeter ved Odense Fjord vil give problemer. Der er områder ved fjorden, der ligger meget lavt og er meget udsatte.

- De kender nok turen, fordi de var ude for det for få dage siden. Der nåede den op på omkring 150 centimeter, og så højt kan den nok godt nå op igen, siger vagtchef ved DMI Thyge Rasmussen.

Odense Fjord var i sidste uge ramt af stormflod, da stormen Alfrida hærgede.

Det er nordenvinden, der presser en masse vand ind i fjorden og skaber risiko stormflod.

- Dem der ved, at de ligger udsat, de bør sikre sig med sandsække og lignende, siger Thyge Rasmussen.

Direktør ved Beredskab Fyn Mogens Bjerregaard siger mandag til DR Nyheder, at man er gået i gang med at sikre sig mod oversvømmelser.

- Det, det gør den speciel i forhold til tidligere, er, at den måske ikke bliver så voldsom, men at den bliver meget langvarig, siger Mogens Bjerregaard til DR.

Beredskabet opsætter selvbetjeningsenheder rundt på Fyn, hvor der er sand og sandsække til rådighed for de borgere der bor i de udsatte områder.

Vandstigningerne forventes at aftage i løbet af onsdagen.

Den almene varsling for stormflod ligger på cirka 125 centimeter over den normale vandstand.

Oversigt

    Oversigt