I det fynske folks tjeneste

Stormøde om 3G-mast

Repræsentanter fra Teleskabet 3 forsøgte tirsdag aften at berolige bekymrede forældrer på Sct. Hans Skolen i Odense. Skolen har installeret en 3G-mast på skolens tag. Teleselskabet afviser at masten udgør en sundhedsfare, men de fremmødte forældrer lod sig dog ikke overbevise.

-

Repræsentanter fra Teleskabet 3 forsøgte tirsdag aften at berolige bekymrede forældrer på Sct. Hans Skolen i Odense. Skolen har installeret en 3G-mast på skolens tag, og en ny hollandsk undersøgelse viser at strålingen er farlig. Teleselskabet afviser at masten udgør en sundhedsfare for eleverne, men de fremmødte forældrer lod sig dog ikke overbevise.

Utryghed og bekymring
Omkring 100 forældrer fra Sct. Hans Skole var mødt op til mødet for at høre mere om den den omstridte telemast.


En repræsentant fra Teleselskabet 3 forklarer om teknikken

\"Jeg er meget bekymret for vores børn, når vi hører at strålingen kan være skyld i svimmelhed og kvalme\" lød det fra Anne Sørensen, der har børn på skolen.

\"Det er svært at forstå al den information man får om grænseværdier og så videre og det skaber utryghed\", siger Jan Voigt.

Overholder grænseværdier
Teleselskabet afviste dog ikke overraskende, at forældrene har grund til bekymring.

\"Vi overholder alle grænseværdier, og så længe sundhedsstyrelsen ikke advarer mod 3G-master, så mener vi ikke, at der er grund til bekymring\", argumenterede teknisk direktør Torben Bjerre fra 3.

Links
Læs mere på skolens hjemmeside

Men selvom teleselskabet ihærdigt forsøgte at skabe klarhed og tryghed, så gik mange forældre bekymrede fra mødet.

Langsigtede konsekvenser
\"Det kan godt være at det ikke har nogen konsekvenser på kort sigt, men hvem ved hvad det betyder for vores børn, hvis de går mange år på skolen\", siger Henrik Fich fra Odense.


Den omdiskuterede mast på skolens tag

Skolens bestyrelse vil dog ikke fjerne masten før der forelægger en ny rapport om sundhedsfaren fra Sundhedsstyrelsen.

Sct. Hans Skole får 30.000 kr. om året for at have masten på taget. En hollandsk undersøgelse konkluderede fornylig at strålingen kan være skyld i blandt andet koncentrationsbesvær, kvalme og svimmelhed.