I det fynske folks tjeneste

Stormrådet: Det var stormflod, der ramte Fyn

Stormrådet har mandag afgjort, at det var stormflod, der i weekenden ramte Fyn efter stormen Ingolf. For Fyns nordkyst er der tale om en såkaldt 50-års-hændelse.

Foto: Camilla Bøgeholt Lund

Stormrådet har afgjort, at der var stormflod, der ramte dele af Fyn, da vandstanden steg til et meget højt niveau efter stormen Ingolf.

Afgørelsen betyder, at skaderamte i de udpegede områder har mulighed for at søge om erstatning for skader på bygninger eller løsøre, der er opstået som følge af de oversvømmelser, som stormfloden har medført, skriver Stormrådet i afgørelsen. 

Læs også Dagen efter stormfloden: Fynboerne vågner op til vand

Rådet har afgjort, at der var stormflod i følgende geografiske områder:

  • På den jyske østkyst: Fra Gåsehage syd for Ebeltoft mod syd til den gamle Lillebæltsbro.
  • På den fynske nordkyst: Fra den gamle Lillebæltsbro over Bogense, Odense, Kerteminde og Nyborg til Åbyskov nordøst for Svendborg.
  • På Sjællands nordvestkyst: Fra Skælskør ved Tudsehage over Korsør, Kalundborg og Sjællands Odde til Korshage nord for Rørvig.
  • På Lollands og Falsters nordkyst: Fra Tårs færgehavn over Bandholm Guldborgsundbroen og til Farøbroen.

For så vidt angår Fyns nordkyst er der tale om en 50-års-hændelse, og for resten af de stormflodsramte områder er der tale om en 20-års-hændelse. 

00:32 Luk video

Stormrådet har afgjort, at der var stormflod i følgende geografiske områder, se kort: Foto: Stormrådet

Fakta

FAKTA: Hvad gør du, hvis du har haft stormflod?
  • Anmeld skaderne til det forsikringsselskab, hvor du har din brandforsikring senest den 31. december 2017. Du skal anmelde elektronisk på www.stormbasen.dk eller ved at kontakte dit forsikringsselskab.
  • Når skaden er anmeldt, får du besøg af en taksator, som opgør skaden. Forsikringsselskabet træffer herefter afgørelse om eventuel erstatning. Afgørelsen afhænger af en konkret vurdering af de enkelte skader i henhold til lovgrundlaget.  
FAKTA: Stormrådet 
Stormrådet er et uafhængigt råd. Rådets medlemmer er en uafhængig formand og repræsentanter fra kommuner, ministerier, forsikringsselskaber og Forbrugerrådet. Rådet har til opgave at afgøre, om der skal udbetales erstatning for skader efter oversvømmelse og stormfald, og om der har været stormflod. Det er forsikringsselskaberne, der modtager og behandler anmeldelser af stormflodsskader og afgør, om der skal udbetales erstatning i den enkelte sag.  

Kilde: Stormrådet