Stormskadede venter på Stormrådet

Her fire dage efter stormen og de omfattende oversvømmelser bliver der stadig konklet for at udbedre skaderne mange steder på Fyn. Samtidig venter de ramte husejere spændt på Stormrådet.

Der skal trækkes nye elkabler, så sommerhusene ved Tørresø kan få strøm igen. Strømmen har været afbrudt siden oversvømmelserne natten til lørdag ødelagde elskabene.

- Det står og koger. Saltvand ætser aluminium i skabene, så der er ikke mere tilbage indvendig, siger Christian Bank Jørgensen fra Gyngstrup El-forretning i Otterup.

Sommerhusejerne håber nu, at Stormrådet senere tirsdag beslutter, at det var en stormflod, der ramte derees huse.

- Det vil betyde, at folk får dækket deres skader, og det ser vi frem til, da mange er meget berørte af det, siger Henning Sørensen, formand for grundejerforeningen Pilevej i Tørresø.

På Østre mole i Bogense er oprydningen også i gang. Badebroen er kaste op på molen.

På campingpladsen i Bogense kører affugterne på højtryk, imens de venter på stormrådet.

- Det vil betyde at vi har en chance for at få dækket vores udgifter og få erstattet vores ting, siger Heidi Seide-Jacobsen fra Bogense Kyst camping.

Stormrådet vil senere mandag tage stilling til om torsdagens storm førte til stormflod. Hvis rådet beslutter det, så vil alle berørte husejere kunne få fuld erstatning for deres skader.