Stort fald i ungdomskriminaliteten

Ungdomskriminaliteten i Odense Kommune rasler ned. På bare ét år er antallet af ungdomskriminelle i alderen fra 0 til 18 år faldet med næsten 25 procent. Politiet giver Odense Kommune æren for den positive udvikling.

-

Ungdomskriminaliteten i Odense Kommune rasler ned. På bare ét år er antallet af ungdomskriminelle i alderen fra 0 til 18 år faldet med næsten 25 procent.

I hele kommunen blev der i 2001 registreret 260 ungdomskriminelle mod 345 året før. Det svarer til et fald på 24,6 procent. Tallene kan læse i den nye udgave af Statitisk årbog for Odense Kommune.

\"Det er meget tilfredsstillende tal. Når der er færre ungdomskriminelle, så mindsker vi tilgangen til det kriminelle miljø og det er yderst positivt\", siger chefkriminalinspektør Ole Højer Pedersen.

Flest i Vollsmose
Vollsmose tegner sig stadig for den største andel af ungdomskriminelle. I 2001 blev der registreret 115 ungdomskriminelle i alderen 0-18 år, hvilket svarer til 44 procent af alle ungdomskriminelle i Odense Kommune. Men også i Vollsmose går det i den rigtige retning, da antallet er faldet fra 143 i 2000 til 115 i 2001.

De fleste kriminelle forhold bliver begået af unge mellem 15 og 18 år. I 2001 blev der registreret 134 ungdomskriminelle i denne aldersgruppe, mens der blev registreret 117 ungdomskriminelle i alderen 10-14 år.

Politiet har ikke haft nogen særlig indsats over for ungdomskriminalitet de senere år, og Odense Kommune får derfor æren for den nye udvikling.

\"Den faldende ungdomskriminalitet er i høj grad et resultat af kommunens forebyggende arbejde. Socialforvaltningen og skolerne har gjort et stort arbejde, og det er det vi nu kan se en effekt af\", siger Ole Højer Pedersen.

9 børnekriminelle
De helt små børn figurerer i statistikken med 9 ungdomskrimelle, hvilket også er et drastisk fald i forhold til året før, hvor der var 25 ungdomskriminelle mellem 0-9 år.

Af de fire distrikter i Odense Kommune er Tarup det område med færrest ungdomskriminelle.  Her blev der i 2001 registreret 39 ungdomskriminelle mod 75 året før.