I det fynske folks tjeneste

Stort snevejr på vej: Så mange centimeter sne får Fyn

Det kan give trafikale udfordringer på store dele af Fyn, når et nyt snevejr rammer den sydøstlige del af øen.

00:35

Se, hvordan snevejret bevæger sig ind over Fyn i løbet af natten til tirsdag. Video: TV 2 Vejret

Et lavtryk passerer natten til tirsdag op over den østlige del af landet og medbringer adskillige mængder sne.

Læs også Sådan rammer juletrafikken Storebælt

Det er især på den sydøstlige del af Fyn, at man tirsdag morgen kan opleve store trafikale udfordringer og forsinkelser i morgentrafikken, når et nyt snejvejr rammer sydfra. Det meddeler TV 2 Vejret

Det fremgår af prognoserne, at Sydøstfyn får op imod otte centimeter sne. Også Langeland kan forvente en pæn mængde decembersne.

Præcis hvor meget sne der lægger sig, afhænger af temperaturerne, som vil befinde sig lige omkring eller over frysepunktet. 

- Det er en god idé have rigtig god tid i morgen tidlig (tirsdag morgen, red.), når man skal af sted på arbejde, for der vil nemlig inde over Fyn være sne, siger Lone Seir fra TV 2 Vejret.  

- Det kan godt være med blæsevejr, så det kommer til at føles rigtig koldt at komme udenfor. Der vil være op til hård vind fra en nordlig retning.

Snevejret starter mandag aften, og nedbøren falder i første omgang som tøsne. Sidst på aftenen breder lavtrykket sig, og nedbøren begynder i højere grad at falde som sne, der lægger sig.

Så meget sne får Fyn og resten af landet i løbet af natten til tirsdag. Foto: TV 2 VEJRET

Jo mere mod nordvest man kommer, i jo højere grad vil nedbøren falde som regn. Sneen kan derfor især på Nordfyn slå over i regn mandag aften.

På store dele af resten af Fyn vil snevejret fortsætte natten igennem, og det kan altså resultere i trafikale problemer tirsdag morgen, når folk står op og kører på arbejde. 

Sådan rammer snevejret landet natten til tirsdag klokken to. Foto: TV 2 VEJRET

Det vil være især i morgentrafikken, at der kan opstå problemet. Snevejret vil så småt begynde at bevæge sig væk fra Fyn i løbet af morgenen. Foto: TV 2 VEJRET

Se vejrudsigten fra TV 2 Vejret herunder: 

00:30

Video: TV 2 Vejret

Luk video