Støtte til erhvervsgartnerne

Regeringen vil nu komme de hårdt trængte erhvervsgartnere til undsætning. En regulering af energipriserne kan komme på tale.

Regeringen vil kompensere for høje energipriser

Regeringen vil nu komme de hårdt trængte erhvervsgartnere til undsætning. En regulering af energipriserne kan komme på tale.

Halvdelen af landets erhvervsgartnere ligger på Fyn, og hvis krisen i erhvervet fortsætter, så vil omkring 8000 fynske jobs være i fare. Problemet for erhvervsgartnerne er himmelflugten på energipriserne. På bare ét år er prisen på naturgas næsten fordoblet, og det truer mange gartnerier på livet.

Men i følge dagbladet Børsen, så er Regeringen nu parat til at kompensere for de tårnhøje priser på naturgas.

"Vi skal have fundet en løsning i en fart", siger Martin Glerup(S) til avisen.

De borgerlige partier er også parat til at komme branchen til undsætning. En af mulighederne er, at regeringen selv regulerer priserne på naturgas gennem det statsejede selskab DONG. Det vil reducere gartnernes udgifter, så de igen kan konkurrere med gartnerne fra Holland, der i forvejen modtager statsstøtte til produktionen.

I år er udgifterne til opvarmning af de fynske drivhuse steget med 75 millioner kroner, og omkring 40-50 fynske gartnerier er lukningstruede, hvis regeringen ikke iværksættter hjælpeforanstaltninger.